• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Chatham House`un yeni Rusya raporunda `Soğuk Savaş` izleri

Chatham House`un yeni Rusya raporunda `Soğuk Savaş` izleri

İngiliz düşünce kuruluşu Chatham House`un yayımladığı bir raporda, Batılı ülkelere `Moskova ile olan ilişkilerin kötüleşmesine` ve `ileride Kremlin`de olabilecek bir yönetim değişikliğine` karşı hazırlıklı olunması önerildi.

 

Chatham House uzmanları Keir Giles, Philip Hanson, Roderic Lyne, James Nixey, James Sherr ve Andrew Wood`un ortak imzasını taşıyan `Russian Challenge` adlı raporda ayrıca, `Kremlin propagandasının kontrol altında tutulabilmesi` için NATO`nun güçlendirilmesi ve Ukrayna`daki kriz bitinceye kadar Rusya`ya uygulanan yaptırımların kaldırılmaması gerektiği savunuldu.

`RAPOR, BATILI ÜLKELERİN GERÇEK PLANLARINI YANSITIYOR`

İngiliz düşünce kuruluşunun yayımladığı rapor, Moskova`da tepkiye neden oldu. Rus parlamenter Franz Klintseviç, 'Bu raporla, Batılı ülkelerin Moskova`yla ilgili gerçek planları açığa çıkmış oldu. Kimse yaptırımları kaldırmayacak. Batılı ülkeler, bu ilan edilmemiş savaşı sebepsiz yere başlatmadı' dedi.

`İNSANLAR GÖZLERİNİ KAPATIP GERÇEKTE NELER OLDUĞUNU ANLAYAMAZ HALE GELİYOR`

Öte yandan Rus parlamentosunun alt kanadı olan Devlet Duması`ndan Vasiliy Lihaçev de Chatham House raporunun kendisine Soğuk Savaş raporlarını anımsattığını söyledi: 'Böyle raporlar, Batılı hükümetleri Rusya ile işbirliği yapmaktan alıkoyabilir. Bunlar insanların gözlerini kapayıp kulaklarını tıkamalarına ve gerçekte neler olduğunu anlayamamalarına neden oluyor.'



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor