Tarih: 13.08.2017 17:52

Chomsky´den Trump´ın açıklamasına tepki: Şok edici ve tehlikeli

Facebook Twitter Linked-in

 

Açıklamayla ilgili ilk mesaj Kolombiya´dan geldi. 

Kolombiya Dışişleri Bakanı yazılı bir basın açıklamasıyla Venezüella´da ´uluslararası bir biçimde askeri önlemlere ve güç kullanımına karşı´ çıktı.

Açıklamada Venezüella´nın egemenliğini ilgilendiren bütün önlemlerin barışçıl yollarla alınması gerektiği belirtildi.

Telesur´un haberine göre ABD´li dilbilimci ve düşünür Noam Chomsky de Trump´ın sözlerini ´şok edici ve tehlikeli´ olarak tanımladı.

MEKSİKA: KRİZ ASKERİ EYLEMLERLE ÇÖZÜLEMEZ

Kolombiya´dan kısa sir süre sonra Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro´yu en çok eleştiren isimlerden olan Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videgaray, 'uluslararası ilişkilerde tehdit ve güç kullanımına' karşı çıkarak Venezüella´daki krizin iç ya da dış askeri eylemlerle çözülemeyeceğini vurguladı.

 
´KABUL EDİLEBİLİR TEK ENSTRÜMAN DİYALOG VE DİPLOMASİDİR´ 

Arjantin, Brezilya, Paraguay ve Uruguay´ın oluşturduğu, bu dönem Brezilya´nın başkanlığı altındaki Güney Ortak Pazarı (Mercosur) da yazılı bir açıklamayla yine Trump´ın adını anlamadan Venezüella´ya bir askeri müdahale olasılığını kınayarak 'Demokrasi için kabul edilebilir tek enstrüman diyalog ve diplomasidir' ifadeleri kullandı.

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Venezüella konusundaki ´askeri seçeneğin´ olasılık dahilinde olduğunu söylemişti.

Geçen hafta ise ABD, Maduro´yu ´diktatör´ olarak tanımlayarak ABD vatandaşlarının ve ABD´li şirketlerin Maduro´yla ticari ilişki kurması yasaklamış ve bakan düzeyindeki pek çok Venezüellalı yetkilinin ABD´deki mal varlıkları dondurulmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —