• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

CIA Başkan Yardımcılığı´na Gina Hampel atandı

CIA Başkan Yardımcılığı´na Gina Hampel atandı

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkan Yardımcılığı görevine Gina Haspel´in atandığı açıklandı. Tayland´da bulunan CIA hapishanesini yöneten Haspel, kariyeri nedeniyle tartışma yaratıyor. CIA Başkanı Pompeo ise Haspel´i 'Ör

 

Tayland´da bulunan CIA hapishanesini yöneten Gina Haspel, CIA Başkanı Mike Pompeo´nun yardımcılığı görevine getirildi.

Pompeo, Haspel´in atamasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Haspel´i 'Örnek bir istihbarat çalışanı' olarak tanımladı.

Pompeo, 'Haspel, kendisine verilen görevleri en iyi şekilde neticelendirecek örnek bir kişidir. Kendisinin istihbarati yeteneklerinden dolayı çok şanslıyız' ifadesini kullandı.

EL KAİDE SORGULAMALARIYLA ANILIYOR

Senato´daki Demokratlar ise Haspel´in atanmasına tepki gösterdi. Oregon Senatörü Ron Wyden ve New Mexico Senatörü Martin Heinrich, Trump´a mektup göndererek Haspel´in atanmasına karşı olduklarını ilettiklerini belirtti. Yaptıkları ortak açıklamada senatörler, 'Haspel´in kariyerine ilişkin ciddi şüphelerimiz var ve bu göreve layık bir isim olduğunu düşünmüyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

CIA Başkan Yardımcılığı görevine gelecek olan kişinin Senato tarafından onaylanması gerekmiyor. Başkan doğrudan atama yapabiliyor. 

Başkan Donald Trump´ın atadığı Haspel, mahkumlara yönelik uygulamalar nedeniyle 'kara delik' olarak adlandırılan Tayland´daki hapishanede, suda boğulma hissi yaratan 'waterboarding' yöntemini uygulamakla eleştiriliyor.

Haspel 1985´ten bu yana gizli servis görevlisi olarak çalışıyor ve özellikle El Kaide şüphelilerinin sorgulanmasıyla ilgili süreçlerle anılıyor.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor