• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

CIA Başkanı, Rusya´yla ilişkilerin Trump döneminde iyileşmesini umuyor

CIA Başkanı, Rusya´yla ilişkilerin Trump döneminde iyileşmesini umuyor

CIA Başkanı John Brennan, küresel istikrar için ülkesi ve Rusya arasındaki ilişkilerin iyileşmesini umduğunu söyledi. Brennan ayrıca Rusya´yı bir kez daha ABD seçimlerine müdahale etmekle suçladı.

 

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Brennan PBS´e verdiği röportajın ikinci bölümünde, Washington ile Moskova arasındaki ilişkilerin ´daha iyi olmasının´ küresel istikrar açısından önemli olduğunu söyledi.

Brennan şu ifadeleri kullandı: 'İlişkilerin iyileşmesini umuyorum. Zira küresel istikrar için ABD ve Rusya´nın daha iyi ilişkilere sahip olması kritik derecede önemli. O nedenle bunu kesinlikle destekliyorum. Birlikte çalışmanın yollarını bulamayacağımız söylenemez. Böyle yapmamız çok önemli. Belki de yeni yönetim gelince bunu yapabilmemiz için fırsatlar olacak.'

´RUSYA´NIN SEÇİMLERE MÜDAHALE ETTİĞİ YÖNÜNDE AÇIK KANITLAR VAR´

Öte yandan Brennan, Rusya´nın siber saldırılar yoluyla ABD seçimlerine müdahale ettiği yönünde ´açık kanıtlar´ olduğunu da iddia etti.

ABD´li istihbarat ajanslarının siber saldırılara ilişkin hazırladıklarını raporu yarın ABD´nin 20 Ocak´ta görevi devralacak olan başkanı Donald Trump´a sunması bekleniyor.

Brennan röportajın ilk bölümünde söz konusu rapor için “Raporda, Rusya´nın ne yaptığı, bunu nasıl yaptığı ve bunları bizim nereden bildiğimizin değerlendirmesi olacak” ifadelerini kullanmıştı. Brennan ayrıca, ‘Rusya´nın seçimlere müdahale ettiğinden şüphesi olanların, bir yargıya varmadan önce istihbaratçıların elinde neler olduğunu bekleyip görmeleri gerektiğini´ savunmuştu.




16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor