Tarih: 03.05.2017 09:30

CIA Başkanı´ndan Kore sınır hattındaki adaya ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

 

Yonhap Ajansının haberine göre, ABD Kore Kuvvetleri (USFK) tarafından yapılan açıklamada, CIA Başkanı Pompeo´nun Kore Yarımadası´nın batı kıyısında, iki Kore arasındaki sınır hattını denizden gören Güney Kore´nin kontrolündeki Yeonpyeong Adası´na ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, Mike Pompeo´nun ziyareti sırasında, 'bu eski ve potansiyel çatışma bölgesinden bakışla Kuzey Kore´nin Güney Kore´ye yönelik tehdidini ilk elden değerlendirme fırsatı bulduğu' ifadesine yer verildi. 

GÜNEY KORE İSTİHBARATIYLA BULUŞTU

Pompeo´ya ziyarette USFK Komutanı General Vincent K. Brooks, Güney Kore-ABD Birleşik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı General Leem Ho-young ve ABD Seul Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Marc Knapper´ın eşlik ettiği, Pompeo´nun ayrıca cumartesi günü başlayan ülke ziyareti sırasında Güney Koreli mevkidaşı, Ulusal İstihbarat Servisi Direktörü Lee Byeong-ho ile güvenlik konusunda detaylı istişareler yapma fırsatı bulduğu kaydedildi.

TANSİYON YÜKSELİYOR

CIA Başkanı Pompeo´dan önce ABD yönetiminden sırasıyla Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Savunma Bakanı James Mattis ve son olarak da geçen ay Başkan Yardımcısı Mike Pence Güney Kore´ye ziyaretler gerçekleştirmişti.

ABD´ye ait B1 savaş uçaklarının yaptığı uçuşlar bölgedeki tansiyonu bir kez daha yükseltmiş, Kuzey Kore uçuşları ´provokasyon´ olarak nitelendirmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —