• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

CIA Direktörü Pompeo: Rusya, Suriye´de ABD´ye zarar vermek istiyor

CIA Direktörü Pompeo: Rusya, Suriye´de ABD´ye zarar vermek istiyor

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Michael Pompeo, Rusya´nın ABD´ye zarar vermek istediğini ileri sürdü.

 

 
ABD´nin Colorado eyaletinde düzenlenen güvenlik forumunda konuşan Pompeo, Rusya´nın ´ABD´ye zarar vermeyi sevdiği´ için Suriye´deki olaylarda yer aldığını iddia etti. ABD´nin buna karşı koyması gerektiğini belirten Pompeo, Beyaz Saray´ın şimdiki idaresinin, bir önceki idareye göre Moskova´ya karşı çok daha sert davrandığını sözlerine ekledi. 

The Washington Examiner´in bildirdiğine göre Pompeo, Rusya´yı kastederek “Hayatımızı zora sokabilecek her türlü yerleri bulmak istiyorlar” dedi. Rusya ile ABD arasındaki ilişkileri tarif etmesi istenen CIA Direktörü, bunun ‘karmaşık bir konu´ olduğunu söyledi.

Terörle mücadele konusunda Rusya ile ABD arasındaki işbirliğinin gelişeceğini umduğunu belirten Pompeo, aynı zamanda Moskova´nın Suriye´deki varlığının amacının IŞİD militanlarıyla mücadele olduğundan şüpheli olduğunu, Rusya´nın IŞİD´le mücadeleye sunduğu katkının minimum seviyede olduğunu öne sürdü.

Konuşmasında Rusya´nın ABD´deki seçimlere müdahale ettiğine yönelik iddialara da değinen Pompeo, Moskova´nın ülkede yapılan son oylamalara en az 3 kez müdahale ettiğinden emin olduğunu, Rusya´nın ayrıca 70´li yıllardaki seçim sürecine müdahale etmeyi denediğini iddia etti.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor