• BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46

´CIA, Gitmo esirlerini intihar süsü vererek öldürdü´

´CIA, Gitmo esirlerini intihar süsü vererek öldürdü´

Guantanamo Üssü´nde görev yapan eski gardiyanlardan Joseph Hickman, ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı´nın (CIA) rahatsızlık duyduğu mahkumları intihar süsü vererek öldürdüğünü söyledi.

 

Pentagon´dan 10 Haziran 2006´da yapılan açıklamada, Suudi Arabistan vatandaşları Mani El Utaybi, Yasir El Zahrani ile Yemen vatandaşı El Abdullah Ahmed´in önceden anlaşarak birlikte intihar ettiklerini belirtilmişti.

Guantanamo´da gardiyan olarak çalışan Hickman ise RT´ye verdiği röportajda, 'CIA mensupları, 2006 yılında sorunlardan kurtulmak için bazı mahkumları öldürdü, ABD hükümeti ise mahkumların kendilerini astıklarını teyit etti' dedi. Hickman, öldürülen üç mahkumun da üsse girdiklerin andan itibaren itibaren protestoların lideri haline geldiklerini ve Gitmo yönetimi için ‘sorun çıkardıklarını´ savundu.

ESKİ MI5 AJANI: İŞKENCELERİ AÇIĞA ÇIKARACAĞIM

Öte yandan eski bir MI5 ajanı, Londra yönetiminin Guantanamo´daki işkencelerden haberdar olduğunu ve bu iddiasını kanıtlayacağını söyledi. Sunday Times´a konuşan eski ajan, 'İngiliz yetkililerin, mahkumlara yapılan işkenceleri Aralık 2002´de gördüğünü kanıtlamak için gelecek İstihbarat ve Güvenlik Komitesi soruşturmasında kanıt sunmak istiyorum' dedi.

Adı açıklanmayan eski ajanın, eğitimli CIA mensuplarının mahkumlara işkence uyguladığını ve İngiliz ajanların işkenceler sırasında Guantanamo´da olduğunu söyleyeceği tahmin ediliyor.

 



18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor