CIA: Putin´in sağlığı fazlasıyla yerinde
ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in sağlık durumunun kötü olduğuna dair bir istihbarat olmadığını söyledi. Batı medyasında, bu yıl 70 yaşına girecek olan Putin´in m
ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in sağlık durumunun kötü olduğuna dair bir istihbarat olmadığını söyledi. Batı medyasında, bu yıl 70 yaşına girecek olan Putin´in muhtemelen kanser olduğuna dair doğrulanmamış spekülasyonlar artarken, Burns, “Putin´in fazlasıyla sağlıklı görünüyor. Onun hasta olduğuna dair hiçbir kanıt yok” dedi.
ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns Colorado´daki Aspen Güvenlik Forumu´nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Burns, 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in sağlığı hakkında birçok söylenti var. Tamamen ve fazlasıyla sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz' diye konuştu.
ABD´nin Moskova büyükelçisi olarak görev yapan Burns, yirmi yıldan fazla bir süredir Rus liderini gözlemlediğini sözlerine ekleyerek, Putin´in 'kontrol, sindirme ve intikam alma konusunda büyük bir inancı' olduğunu ve bu özelliklerin son on yılda danışman çevresi daraldıkça sertleştiğini söyledi.
Burns, 'Rusya´nın lideri olarak kaderinin Rusya´yı büyük bir güç olarak yeniden kurmak olduğunu düşünüyor. Bunu yapmanın anahtarının Rusya´nın çevresinde yeniden bir etki alanı yaratmak olduğuna inanıyor. Ayrıca hayalini Ukrayna´yı kontrol etmeden gerçekleştiremeyeceğine inanıyor” dedi.
ABD, UKRAYNA´YA UZUN MENZİLLİ SİLAHLAR SAĞLAYACAK
Diğer taraftan, CIA Direktörü´nün açıklamaları, ABD´nin Ukrayna´ya daha uzun menzilli silahlar sağlayacağını duyurmasının ardından geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Rusya´nın Ukrayna´daki askeri odak noktasının artık 'sadece' doğu olmadığını söyledi ve Batı´nın Ukrayna´ya bu tür silahlar sağlamasından sonra Moskova´nın stratejisinin değiştiğini ima etti.
Bununla birlikte, geçen yılın Ekim ayından beri oldukça rahatsız edici birtakım istihbaratlar almaya başladığını söyleyen Burns, ABD´nin bu konudaki kaygısını, Rusya´nın yoluna devam etmesi durumunda ağır sonuçları olacağını bildirmek üzere ABD Başkanı Joe Biden´ın kendisini Moskova´ya gönderdiğini söyledi.
Burns, “Ülkeye döndüğümde Başkan´a ilettiğim izlenim, Putin´in bu işgali başlatmak için henüz geri dönüşü olmayan bir karar vermediğiydi. Ama açıkça o yöne doğru ilerliyordu. Diğer izlenimime göre, stratejik olarak Ukrayna´yı ve Ukrayna´nın tercihlerini kontrolü altına alma yeteneği için pencerenin kapanmakta olduğuna ikna olmuştu” açıklamasını yaptı.
AVRASYA BİR VAKFI CUMARTESİ KONFERANSI
TÜRK DÜNYASINDA MART SOYKIRIMLARI: AZERBAYCAN-CİLOVLUK-ALTINKÖPRÜ
DünyaGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
AVRASYA BİR VAKFI CUMARTESİ KONFERANSI
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yükleniyor
