• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

CIA: Putin´in sağlığı fazlasıyla yerinde

CIA: Putin´in sağlığı fazlasıyla yerinde

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in sağlık durumunun kötü olduğuna dair bir istihbarat olmadığını söyledi. Batı medyasında, bu yıl 70 yaşına girecek olan Putin´in m

 

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in sağlık durumunun kötü olduğuna dair bir istihbarat olmadığını söyledi. Batı medyasında, bu yıl 70 yaşına girecek olan Putin´in muhtemelen kanser olduğuna dair doğrulanmamış spekülasyonlar artarken, Burns, “Putin´in fazlasıyla sağlıklı görünüyor. Onun hasta olduğuna dair hiçbir kanıt yok” dedi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns Colorado´daki Aspen Güvenlik Forumu´nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Burns, 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in sağlığı hakkında birçok söylenti var. Tamamen ve fazlasıyla sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz' diye konuştu.

ABD´nin Moskova büyükelçisi olarak görev yapan Burns, yirmi yıldan fazla bir süredir Rus liderini gözlemlediğini sözlerine ekleyerek, Putin´in 'kontrol, sindirme ve intikam alma konusunda büyük bir inancı' olduğunu ve bu özelliklerin son on yılda danışman çevresi daraldıkça sertleştiğini söyledi.

Burns, 'Rusya´nın lideri olarak kaderinin Rusya´yı büyük bir güç olarak yeniden kurmak olduğunu düşünüyor. Bunu yapmanın anahtarının Rusya´nın çevresinde yeniden bir etki alanı yaratmak olduğuna inanıyor. Ayrıca hayalini Ukrayna´yı kontrol etmeden gerçekleştiremeyeceğine inanıyor” dedi.

ABD, UKRAYNA´YA UZUN MENZİLLİ SİLAHLAR SAĞLAYACAK

Diğer taraftan, CIA Direktörü´nün açıklamaları, ABD´nin Ukrayna´ya daha uzun menzilli silahlar sağlayacağını duyurmasının ardından geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Rusya´nın Ukrayna´daki askeri odak noktasının artık 'sadece' doğu olmadığını söyledi ve Batı´nın Ukrayna´ya bu tür silahlar sağlamasından sonra Moskova´nın stratejisinin değiştiğini ima etti.

Bununla birlikte, geçen yılın Ekim ayından beri oldukça rahatsız edici birtakım istihbaratlar almaya başladığını söyleyen Burns, ABD´nin bu konudaki kaygısını, Rusya´nın yoluna devam etmesi durumunda ağır sonuçları olacağını bildirmek üzere ABD Başkanı Joe Biden´ın kendisini Moskova´ya gönderdiğini söyledi.

Burns, “Ülkeye döndüğümde Başkan´a ilettiğim izlenim, Putin´in bu işgali başlatmak için henüz geri dönüşü olmayan bir karar vermediğiydi. Ama açıkça o yöne doğru ilerliyordu. Diğer izlenimime göre, stratejik olarak Ukrayna´yı ve Ukrayna´nın tercihlerini kontrolü altına alma yeteneği için pencerenin kapanmakta olduğuna ikna olmuştu” açıklamasını yaptı.

 

 

 



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor