Tarih: 13.01.2021 11:34

CIA´nın gizli UFO belgeleri ortaya çıkmaya devam ediyor: Binlerce dosya indirilebilir formatta yayınlandı

Facebook Twitter Linked-in

 

CIA´nın arşivinde bulunan ´tanımlanamayan uçan nesnelerle´ ilgili binlerce gizli dosya indirilebilir formatta internette yayınlandı. Yayınlanan arşivde 2.2 milyondan fazla belge bulunuyor.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı´nın (CIA) UFO´larla ilgili arşivinin bir kısmı daha kamuoyuna açıldı.

UFO´larla ilgili bütün bilgilerin yayınlandığı belirtilen arşivdeki belgeler aynı zamanda indirilebilir formatta yayınlandı.

Bilgi özgürlüğü aktivisti John Greenewald´ın ´The Black Vault´ adlı internet sitesinde yayınlanan 2.2 milyondan fazla arşiv belgesi, Greenewald´ın CIA´ya yönelttiği 10 binden fazla talebin ve bugüne kadar binlerce sayfayı taraması sonucunda hazırlandı.

CIA, yayınlanan belgelerde ´Tanımlanamayan Hava Olayları´ (UAP) başlığında bugüne kadar oluşturulmuş arşivin tamamının yer aldığını söylese de, Greenewald CIA´nın bu iddiasını kanıtlamanın bir yolu olmadığı görüşünde.

Black Vault´ta yer alan yazıda, CIA´nın daha önce yayınlanmış kayıtlardan oluşan bir CD hazırladığı ve sitenin ´olabildiğince eksiksiz bir arşive sahip olmak için´ içeriği geçen sene edindiği belirtildi.

Yayınlanan belgelerde, bir Rus şehrinde yaşanan bir ´muhteşem patlama´ da dahil olmak üzere çok sayıda ilgi çekici belge yer alıyor.

Ortaya çıkan belgeler arasında oldukça dikkat çekici olan bir diğeri ise CIA Bilim ve Teknoloji müdür yardımcısının ´ofisine elle taşınan´ bir nesneyle ilgili.

´CIA yöneticisi nesneyi bizzat inceledi´

Belgeyi Twitter hesabından yayınlayan Greenewald, 'Onu bizzat incelemek istedi ve sonra incelemeye devam etmeleri yönünde tavsiyede bulundu. Bu tavsiye gizli tutuldu' ifadelerini kullandı.

Greenewald ayrıca, CIA´ya gönderdiği taleplerle ilgili olarak kuruluşun ´yardımcı olmaktan çok uzak´ bir tutum aldığını söyledi ve 'CIA, kayıtlarını makul bir şekilde kullanmayı inanılmaz derecede zorlaştırdı. Belgeleri, hiç güncel olmayan ´.tif´ formatında sundular ve bu format insanların belgelerin içinde arama yapmalarını ve araştırmalarını çok zorlaştırıyor' dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —