• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Çijov: AB´nin Suriye politikası lafla sınırlı kalıyor

Çijov: AB´nin Suriye politikası lafla sınırlı kalıyor

Rusya´nın AB Daimi Temsilcisi Vladimir Çijov, AB´nin Suriye konusundaki politikasının lafla sınırlı kaldığını, bu yönde gerçek bir eylem görmediğini söyledi.

 

İzvestiya gazetesine konuşan Çijov 'Suriye konusunda Avrupa Birliği´nin politikasının temelde yalnızca sözlü ifadelerle sınırlı kaldığını söyleyebilirim. AB, Uluslararası Suriye Destek Grubu´nda yer alıyor ve birçok açıklama yapıyor. Ancak iş eyleme gerdiğinde aniden askeri birlikte ve operasyonlarda yer almayacağını belirtiyor' dedi.

‘İNSANİ YARDIMLAR KONUSUNDA ANLAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ, AMA…´

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini´nin ‘Suriye´ye insani yardım gönderen tarafın yalnızca AB´ olduğu yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Çijov 'Bu konuda onlarla sürekli görüşme halindeyiz, kendi tutumumuzu açıklayıp insani yardım konusunda işbirliği konusunda anlaşmayı teklif ediyoruz. Ancak hala Suriye hükümetine, onların deyimiyle ‘Esad rejimine´ yönelik tutumlarını belirleme konusunda kendi sınırlarını aşabilmiş değiller' ifadelerini kullandı.

‘AB, ILIMLI MUHALİFLER KONUSUNDA RUSYA İLE TÜRKİYE´YE BENZER SONUÇ ALAMADI´

Çijov, ‘ılımlı muhalifler´ konusunda da 'Bu terimin kendisi koşullu bir terim. AB´nin bu yöndeki pozisyonu da öyle. Evet, muhaliflerle temas halindeler, ancak Rusya´nın, Türkiye´nin de katılımıyla muhaliflerle olan çalışmalarında olduğundan farklı olarak, pratikte hâlâ bir etki edinmiş değiller. Rusya ile Türkiye´nin ikili çalışmalarının Halep´teki sonuçları açık. Kalan militanların bölgeden çıkarılması işlemi tamamlandı' dedi.




17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor