Tarih: 19.04.2021 16:16

Çin, 850 milyar dolar değerinde altın ithal etmeye hazırlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Çin´in yerli ve yabancı bankalara büyük miktarlarda altın ithal etme izni verdiği öğrenildi. Bu kapsamda, bir iki aylık bir periyod içerisinde ülkeye 850 milyar dolar değerinde altın girmesi bekleniyor.

Reuters´ın kaynaklara dayandırdığı haberinde, dünyanın en büyük altın alıcısı olan Çin´de Merkez Bankası, bugüne kadar ülkeye giren altın miktarına kota uyguluyordu ve bu kota yerel talebe göre şekilleniyordu.

Ancak, konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar, Çin´in son dönemde bankalara büyük miktarlarda altın girmesine izin verdiklerini belirtti.

Çin´e altın götüren bankalardan birinde çalışan bir kaynak, Reuters´a yaptığı açıklamada son dönemde gönderilen miktarın 2019´dan bu yana en yüksek miktar olduğunu kaydetti.

Kaynaklar ayrıca, 8.5 milyar dolar değerinde yaklaşık 150 ton altının Nisan veya Mayıs aylarında ´sevk edilmesinin muhtemel olduğunu´ açıkladılar. Çin´in altın ithalatının büyük kısmı ise Avustralya, Güney Afrika ve İsviçre´den karşılanıyor.

Çin gümrük verileri ise, ülkenin Şubat 2020´den bu yana ayda ortalama 600 milyon dolar veya yaklaşık 10 ton değerinde altın ithal ettiğini gösteriyor. 2019´da ithalatı ayda yaklaşık 3.5 milyar dolar veya kabaca 75 ton olarak gerçekleşmişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —