Tarih: 07.08.2020 13:06

Çin, ABD´nin TikTok ve WeChat yasağına tepki gösterdi: Keyfi siyasi manipülasyon

Facebook Twitter Linked-in

ABD´nin Tiktok ve WeChat´e yönelik yasak kararına kesinlikle karşı olduğunu açıklayan Çin, ABD´yi ‘keyfi siyasi manipülasyonla ve baskı yapmakla´ suçladı.

ABD Başkanı Donald Trump´ın Çinli şirketlere ait sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat´e yasak getirmesi, Pekin´in tepkisini çekti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, karara kesinlikle karşı olduklarını belirtti, Çinli işletmelerin meşru haklarını ve çıkarlarını savunacaklarını vurguladı.

Wenbin, ABD´yi ‘keyfi siyasi manipülasyonla ve baskı yapmakla´ suçladı.

TikTok ve WeChat için iki ayrı kararname imzalayan Donald Trump, kişi veya kuruluşların bu uygulamalarla herhangi bir işlem yapmasının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Çinli şirketler tarafından geliştirilen mobil uygulamaların ABD´de yayılmasının ülkenin ulusal güvenliğini, dış politikasını ve ekonomisini tehdit ettiği savunuluyor.

Kararname 45 gün sonra yürürlüğe girecek.

Güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok´un Çin´in kontrolünde olmasını istemediklerini sık sık vurgulayan Donald Trump, Microsoft ya da bunun gibi büyük bir ABD merkezli firmanın TikTok´un ABD kolunu alması gerektiğini de belirtmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —