Tarih: 01.06.2020 22:31

Çin ABD´yi azınlıklara karşı ırkçılığı önlemeye çağırdı

Facebook Twitter Linked-in

Çin, ABD´nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde George Floyd´un polis şiddeti sonucu öldürülmesinin ardından ABD´ye, azınlıklara karşı ırkçılığı önleme çağrısında bulundu.

CNN´in haberine göre, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, yaptığı açıklamada, George Floyd´un ölümüyle ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.

Sözcü Cao, siyahların hayatlarının önemli olduğunu vurgulayarak haklarının korunması gerektiğini kaydetti.

Azınlıklara karşı ırkçılığın ABD´de sosyal bir hastalık olduğuna işaret eden Cao, kolluk kuvvetlerinin karıştığı ırkçılığa dayalı şiddet olaylarının acil olarak ele alınması gerektiğini ifade etti.

Cao, ABD´nin, azınlıkların yasal haklarını korumak için yükümlülüklerini yerine getirmeye yönelik somut önlemler alacağını umduğunu sözlerine ekledi.

Çin´in çağrısı tepki topladı

Çin´in ABD´yi azınlıklara karşı ırkçılığı önlemeye çağırması sosyal medyada tepkilere yol açtı.

Twitter´da çok sayıda kişi, Çin´in azınlık hakları ve ırkçılık konusunda söyleyecek sözü olmadığı yorumunu yaptı.

Çin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi´nde insan hakları ihlallerinde bulunmak ve milyonlarca Uygur Türk´ünü 'mesleki eğitim merkezleri' olarak adlandırılan kamplarda zorla tutmakla suçlandı.

Hong Kong Özel İdari Bölgesi´ndeki demokrasi yanlısı göstericilerin Çin tarafından 'Ulusal Güvenlik Yasası' ile baskı altına alınmaya çalışıldığı kaydedildi.

Çin´de yabancıların özellikle de siyahların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ikinci dalgasından sorumlu tutularak evlerinden tahliye edildiği, alışveriş merkezleri, restoranlar ve hastaneler dahil kamusal alanlara alınmadığı, evlerinden ve kaldıkları otellerden çıkarılıp sokaklarda darbedildiği iddia edilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —