Çin ordusunun resmi gazetesi PLA Daily´nin haberine göre, eylül ayında Aksu kentindeki bir madende 16 kişinin öldürülmesinin ardından bölgede düzenlenen operasyonlar kapsamında geçen hafta bir mağarada saklanan 10 Uygur Türk´üne karşı operasyon düzenleyen özel kuvvet askerleri, mağaraya önce el bombaları ve göz yaşartıcı gazla saldırdı. Bunlardan sonuç alamayan askerler, mağaraya alev silahıyla ateş açtı. PLA Daily, ‘terörist´ olduğunu iddia ettiği 10 kişinin alev silahıyla ‘etkisiz hale getirildiğini´ bildirdi.
Çin ayrıca, Aksu olayının ardından bölgede düzenlediği operasyonlarda 28 Uygur Türk´ünün öldürüldüğünü duyurdu.
Dünya Uygur Kongresi sözcüsü ise, olaya tepki göstererek “Paris saldırıları, yasal korumaya sahip olmayan silahsız Uygurlara karşı alev silahı kullanma konusunda Çin´e siyasi bahane sundu” dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
TürkiyeABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." dedi.
DünyaTürk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik 2,6 milyar avro değerinde anlaşma yapıldı.
TeknolojiErzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
Türkiye