Tarih: 12.02.2018 21:59

Çin Büyükelçisi: Suriye´de daha büyük rol oynayacağız

Facebook Twitter Linked-in

 

Çin´in Şam Büyükelçisi Çi Çianjin, ülkesinin Suriye´ye aktif katılım zamanının geldiğini duyurdu. 

Şam´daki Muvasat Üniversitesi Hastanesi´nde Çin´in yapımına katkıda bulunduğu acil servisi ziyaret eden Çi ´´Suriye´deki yıkıcı ihtilaflar ardından Çin´in bu ülkenin geleceğinde daha aktif rol oynamasının zamanı geldiğini düşünüyoruz´´ dedi.

´´Tüm çabaları Suriye´nin yeniden inşası ve kalkınmasına odaklamanın zamanı artık geldi. Çin, Suriye halkına ve hükümetine daha fazla yardım sağlayarak bu süreçte daha büyük rol oynayacak´´ vurgusu yapan Çi, ´Suriye´nin yeniden inşa edilmesi sürecinde bu ülkenin yasal yönetimiyle işbirliği yaparak her geçen gün daha ciddi katkıda bulunacaklarını´ dile getirdi.

Çinli elçi, ülkesinin yaptığı bağışların, Suriye halkına verilen sağlık hizmetlerinin düzelmesine yardımcı olması umudunu, bu yardımların Suriye ile Çin´in hem halkları hem de yönetimleri arasındaki derin dostluğun en net kanıtı olduğunu ifade etti.

Çin bugüne değin Suriye´de sağlık sistemine önemli katkılarda bulundu.

Ocak 2017´de Dünya Sağlık Örgütü´nün (DSÖ/WHO) Suriye´deki sağlık projesini desteklemek için 1 milyon dolar bağışlamıştı. 

Örgütün Suriye Temsilcisi Elizabeth Hoff da Çin´in desteğini ´cömert´ diye niteleyip ´´Bizim adımıza hastenin acil servisinin yenilenmesine çok cömert destekte bulundu´´ dedi.

Daha önce Suriye Ulaştırma Bakanı, Sputnik´e, ülkedeki ulaştırma ağını onardıktan sonra Çin´e demiryolu hattı inşa edilebileceğini söylemişti.

Global Times gazetesine göre nisandan beri Suriye´ye en az 30 Çinli yatırımcı gitti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —