Tarih: 07.04.2021 15:21

Çin Dışişleri: Ankara Büyükelçiliğimizin sosyal medya paylaşımı tamamen uygun, makul

Facebook Twitter Linked-in

 

Pekin, Çin´in Ankara Büyükelçiliği´nin Türkiye´de rahatsızlığa neden olan sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili açıklamasında söz konusu ifadelerin meşru olduğunu belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, başkent Pekin´de düzenlediği olağan basın toplantısında, Ankara Büyükelçisi Liu Şaobin´in Türk Dışişleri Bakanlığı´na çağrılmasına ilişkin, ´Türkiye´deki tüm kesimlerin, Çin´in ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğünü koruma konusundaki kararlı tutumuna, terör ve aşırıcılıkla mücadelede attığı adımlara, doğru, makul ve tarafsız şekilde bakmasını umduklarını´ belirtti.

Cao ayrıca Çin´in Ankara Büyükelçiliği´nin paylaşımı için ´tamamen uygun, makul olduğu ve eleştirilemeyeceği´ yorumunda bulundu, Türk-Çin stratejik iş birliğinin genel durumunun somut biçimde korunması temennisini dile getirdi.

Büyükelçilik, Twitter hesabından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş´ın Twitter hesaplarını etiketleyerek şu ifadeleri kullanmıştı: 'Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün, Çin´in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır.'

Çin´in Ankara Büyükelçisi Liu dün Büyükelçiliğin sosyal medya paylaşımlarından duyulan rahatsızlık nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Bakanlıktaki görüşmede Liu´ya, Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımlardaki ifadeler konusunda duyulan rahatsızlık dile getirilmişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —