Tarih: 07.07.2021 09:16

Çin Dışişleri: Tayvan´a hiçbir ülkenin hiçbir şekilde müdahale etmesine izin vermeyeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

 

Çin, Japonya´nın Tayvan´a ilişkin açıklamalarını tehlikeli olarak değerlendirerek ´hiçbir ülkenin adaya müdahalesine izin vermeyeceğini´ bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, başkent Pekin´de düzenlediği basın toplantısında, Japonya Başbakan Yardımcısı Aso Taro´nın Tayvan ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Cao, 'Tayvan´a hiçbir ülkenin hiçbir şekilde müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Kimse Çin halkının ulusal egemenliğini korumaya yönelik kararlılığını, iradesini ve gücünü hafife almamalıdır' ifadelerini kullandı.

Aso´nun açıklamalarının oldukça hatalı ve tehlikeli olduğunu vurgulayan Cao, bu durumun Çin ve Japonya arasındaki siyasi ilişkilere de zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Japon haber ajansı Kyodo´nun haberine göre, Japonya Başbakan Yardımcısı Aso, bugün yaptığı açıklamada, Çin´in, ´Tayvan´ı işgal etmesi´ durumunda harekete geçebileceklerini kaydetmişti.

Aso, ülkesinin adımlarının Tayvan´da mevcut durumu tehdit seviyesine varabilecek büyük bir gelişme yaşanması halinde sürpriz olmayacağını ve bu durumda ABD ve Japonya´nın Tayvan´ı birlikte savunması gerektiğini söylemişti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —