Beidou-3 navigasyon uydusu serisinin 35´inci ve 36´ncı uyduları oldukları belirtilen ikiz uydunun fırlatmadan yaklaşık 3 saat sonra yörüngelerine girdiği ifade edildi.
Fırlatmanın Long March roket serisinin 283´üncü misyonu olduğu kaydedilen haberde, Beidou-3 serisine ait uyduların yörüngede yapılacak bazı testlerin ardından hizmet vermeye başlamasının beklendiği bildirildi. Bu yıl sonuna kadar uzaya gönderilecek yeni navigasyon uydularıyla yörüngedeki Beidou-3 serisine ait uyduların sayısının 18´e ulaşacağı belirtiliyor.
Beidou Navigasyon Uydu Sistemi, Çin´de 2000, Asya-Pasifik bölgesinde de 2012´den itibaren hizmet vermeye başlamıştı.
Çin´in Beidou navigasyon sistemi tamamlandığında ABD´nin GPS (Küresel Konumlandırma Sistemi), Avrupa Birliği´nin Galileo, Rusya´nın Glonass sisteminin ardında dünya genelinde hizmet veren 4´üncü küresel navigasyon sistemi olacak.
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeStaj Programı Başladı
TürkiyeTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
TürkiyeÖzcan ÜNLÜ
Dünya