Tarih: 13.05.2017 20:49

Çin lideri Şi, Erdoğan´ı ağırladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Karşılama töreninin ardından Erdoğan ve Şi başkanlığında heyetlerarası görüşmeye geçildi. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. 

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrasında, Erdoğan ve Şi huzurunda iki ülke arasında bazı anlaşmalar imzalandı.

Bu kapsamda, heyetler arasında ´Suçluların Karşılıklı İadesi Anlaşması´, ´Uluslararası Karayolları Üzerinde Taşımacılık Anlaşması´ ve ´Çin Halk Cumhuriyeti ile Karşılıklı Kültür Merkezlerinin Kurulmasına İlişkin Anlaşma´ imza altına alındı.

İmza töreninde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da hazır bulundu.

ÜÇÜNCÜ NÜKLEER SANTRALİN YAPIMI ELE ALINDI

Bu arada Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, görüşmeye ilişkin bilgi verildi. Buna göre, son dönemde dördüncü kez bir araya gelen Erdoğan ve Şi´nin görüşmesinde, ağırlıklı olarak ekonomik ilişkiler ele alındı.

Zirvede, Türkiye´de üçüncü nükleer santralin yapımı konusu da ele alındı. Bu sürecin hızlandırılması için tekrar irade beyan edildi. Ayrıca müzakere sürecinin hızlandırılmasında da mutabık kalındı.

Daha önce kurulan e-ticaret platformunun başarılı bir şekilde büyüdüğünün altı çizilen görüşmede, liman işletmeciliği ve gemi yapımı konularında iş birliğinin artırılmasının gereği ifade edildi. İthalat-ihracat dengesi, yatırım ve bankacılık konularının da ele alındığı zirvede, bu alanlarda daha fazla iş birliği yapılması yönünde de irade beyan edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —