• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Çin, Trump´ı açıkça uyardı

Çin, Trump´ı açıkça uyardı

Çin Başbakanı Li, Paris İklim Değişikliği Anlaşması´ndan çekilmesi beklenen ABD Başkanı Trump´ı ‘uluslararası sorumluluk var´ diye uyardı.

 

Almanya´da temaslarda bulunan Çin Başbakanı Li Keqiang, Almanya´da temaslarda bulunan Çin Başbakanı Li Keqiang, mevkidaşı Angela Merkel´le düzenlediği ortak basın toplantısında, Paris İklim Değişikliği Anlaşması´ndan çekilmesi beklenen ABD Başkanı Donald Trump´a mesaj gönderdi. 

İklim değişikliğiyle mücadele için ‘uluslararası bir sorumluluk´ olduğunu söyleyen Li, “Çin,  adım adım 2030 hedeflerine ulaşmak için Paris Anlaşması´nda verdiği taahhütleri yerine getirmeye devam edecek” dedi ve ekledi: “Tabii bunu diğerleriyle işbirliği içinde yapmayı umuyoruz.”

MERKEL´DEN ÇİN´E İKLİM ANLAŞMASI TEŞEKKÜRÜ

Trump´ın iklim değişikliği anlaşmasına muhalefetine tepki gösteren isimlerin başında gelen Merkel de Çin´in iklim anlaşması sorumluluklarına bağlılığı nedeniyle memnun olduğunu belirtti.

TUSK: LÜTFEN İKLİM POLİTİKASINI BOZMA

Bu arada AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da Twitter hesabından Trump´ı da etiketleyerek “Lütfen iklim politikasını bozma” mesajını paylaştı.

Yurtdışı temaslarının son ayağı olan Brüksel´de G7 lideriyle bir araya gelen Trump, selefi Barack Obama döneminde Paris´te imzalanan iklim değişikliği anlaşmasından çekilebileceğini belirtmiş ve kararını birkaç gün içinde açıklayacağını duyurmuştu.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor