Tarih: 21.04.2017 08:54

Çin uzaya kargo gemisi fırlattı

Facebook Twitter Linked-in

 

Çangcıng-7 (Uzun Yürüyüş) roketinin taşıdığı ve dünyadan 380 kilometre uzaklığındaki yörüngesine ulaşacak Tiencou-1, Tiengong-2 (Gök Saray-2) adlı uzay laboratuvarına kenetlenerek yakıt ikmali yapacak ve malzeme yükleyecek.

Kalkış ağırlığı 13.5 tonu bulan ve 6.5 ton yük taşıyabilen Tiencou-1, bilim adamlarına, insanlı uzay görevlerinde gerekli olan yörüngede yükleme teknolojilerini test etme imkanı sunacak.

YÖRÜNGEDE YÜKLEME YAPABİLEN 2. ÜLKE OLACAK

Uzayda 5 ay kalacak Tiencou-1, bunun iki ayını Uzay Laboratuvarı Tiengong-2 ile kalan üç ayı da farklı bir yörüngede geçirecek. Tiencou-1´in fırlatılma sonrasında görevlerini tam olarak yerine getirmesi durumunda Çin, Rusya´dan sonra yörüngede yükleme yapabilen ikinci ülke olacak.

Çin´in ürettiği ilk uzay kargo gemisi 6.5 ton faydalı yük taşıma kapasitesiyle dünyada en fazla ağırlığı taşıyarak 6 ton yük taşıma kapasiteli Japonya´nın H-2, 3.5 ton kapasiteli ABD´nin the Cygnus ve 2.2 ton kapasiteli Rusya´nın Progress-MS uzay araçlarını geride bırakmış durumda. 

Yörüngeye yakıt ve malzeme tedariki sağlama kabiliyeti bulunan Tiencou-1´in, Pekin yönetiminin 2022´ye kadar yörüngede insanlı uzay istasyonu kurma hedefine büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —