Çin, yüzlerce üründe yerli içerik şartı getirdi

Çin, yüzlerce üründe yerli içerik şartı getirdi

Reuters´a konuşan ABD kaynakları Çin´in yüzlerce üründe yüzde 100´e kadar yerli içerik gerektiren yeni tedarik yönergelerini sessizce yayınladığını belirtti.

 

Reuters´a konuşan ABD kaynakları Çin´in yüzlerce üründe yüzde 100´e kadar yerli içerik gerektiren yeni tedarik yönergelerini sessizce yayınladığını belirtti.

Söz konusu ürünler arasında tıbbi ekipman, yerde konuşlu radar ekipmanı, test cihazları, optik aletler; hayvancılık için kullanılan makineler; sismik cihazlar ve deniz, jeolojik ve jeofizik ekipmanları yer alıyor.

Çin hükümetinin X-ray makineleri ve manyetik rezonans görüntüleme ekipmanı da dahil olmak üzere yüzlerce üründe yüzde 100´e varan yerli içerik gerektiren yeni tedarik yönergelerini Mayıs ayında sessiz bir şekilde yayınladığı belirtildi.

ABD´de bulunun üç yetkilinin Reuters´a yaptığı açıklamaya göre, yönergeler yabancı tedarikçiler için yeni engeller oluşturuyor.

Daha önce bildirilmeyen 70 sayfalık kataloğun bir kopyasına ulaşan ve adının açıklanmasını istemeyen ABD hükümetinin eski bir yetkilisi, Çin Maliye Bakanlığı ile Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından 14 Mayıs´ta 'İthal ürünlere ilişkin kamu alımları için denetim yönergeleri' başlığıyla belge yayınlandığını belirterek, Reuters´a katalogdan bölümler okudu.
315 ürünü kapsıyor

Çinli hastanelere, şirketlere ve kamudaki diğer alıcılara gönderilen belgede 315 ürün için yüzde 25 ila yüzde 100 arasında yerli içerik şartları belirtiliyor.

Eski yetkilinin açıklamasına göre bunlar tıbbi ekipman, yerde konuşlu radar ekipmanı, test cihazları, optik aletler; hayvancılık için kullanılan makineler; sismik cihazlar ve deniz, jeolojik ve jeofizik ekipmanlarını içeriyor.

Belge, Beijing tarafından kamuya açıklanmadı.

Çin Maliye Bakanlığı ile Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, konuyla ilgili sorulara yanıt vermedi.

 

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading