Tarih: 23.10.2016 08:50

Çin´de rüşvet alan yönetici için karar verildi: İdam

Facebook Twitter Linked-in

 

Şinhua haber ajansı, Çin´in kuzeydoğusundaki Heylongciang eyaletinde orta mahkemeye çıkarılan Yü´nün, 306.8 milyon yuan (yaklaşık 45 milyon dolar) rüşvet aldığı gerekçesiyle hakkında idam cezası verildiğini duyurdu.

Mahkeme heyeti konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Yü´nün Heylongciang Longmay Maden Şirketi´nde görevde olduğu 2005-2011 yılları arasında yaklaşık 45 milyon dolar rüşvet aldığını belirtti.

Heyet, Yü´nün soruşturma sırasında gösterdiği işbirliği için iyi halinden idam cezasının 2 yıl tecilli olarak verildiğini kaydederken, mahkumun tüm yasadışı kazancına ve mal varlığına el konulduğunu açıkladı.

‘YOLSUZLUK PARTİNİN HAYATTA KALMASINA KARŞI BİR TEHDİT´

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2012 yılında ÇKP liderliğini devralmasının ardından yolsuzluğa karşı mücadele edeceğini açıklamış, yolsuzluğu ‘partinin hayatta kalmasına karşı bir tehdit´ sözleriyle nitelendirmişti.

Şi´nin ülkede yolsuzluğa karşı başlattığı mücadele kampanyası çerçevesinde ÇKP Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu ve bölgesel birimleri, 2012´den bu yana tüm ülkede 75 milyon ÇKP üyesini soruşturdu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —