• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Çin´de X-ray yasağı: Çok kalabalığız, uygun değil

Çin´de X-ray yasağı: Çok kalabalığız, uygun değil

Çin, bazı bölgelerdeki havalimanı ve tren istasyonlarında X-ray cihazlarının kullanımını radyasyon riskinden dolayı yasakladı.

 

Çin Çevre Koruma Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Sıçuan eyaleti ile diğer bölgelerdeki havalimanı ve tren istasyonlarında güvenlik kontrolü amaçlı kullanılan vücut tarama X-ray cihazlarının kaldırılması talimatını verdi.

Bakanlık, Sıçuan eyaletinin başkenti Çıngdu´da bazı yolcuların radyasyon riskine karşı şikayeti üzerine insanların sağlığını korumak için bölgede izin olmadan X-ray cihazlarının üretimi, satışı ve kullanılmasının durdurulmasının yanı sıra yasal yaptırımın güçlendirilmesi konusunda Sıçuan Eyaleti Çevre Koruma Birimine (DEPSP) yazılı talimat gönderdi. DEPSP de Çıngdu kentinde, bakanlığın talimatı doğrultusunda X-ray cihazlarının kaldırılmasını ve bu konunun araştırılmasını istedi.

Öte yandan bakanlık, incelemeler sonucunda X-ray cihazlarının insan vücuduna çok küçük bir etkisi bulunduğunu ancak kalabalık nüfus ve yoğun seyahat hacmine sahip Çin´de havalimanı ve tren istasyonlarında vücut tarama amaçlı bu cihazların uygun olmadığını açıkladı.

Ulaşım noktalarında yüksek güvenliğin bulunduğu ülkede, bu uygulamanın başlamasıyla X-ray cihazlarının yerine ne kullanılacağına ilişkin ise bilgi verilmedi. 




17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor