Çin’de geçen yıl Kunming tren istasyonuna düzenlenen saldırıya katılmakla suçlanan 3 kişi idam edildi. Uzun bıçaklarla girişilen saldırıda 31 kişi hayatını kaybetmiş, 4 saldırgan polis tarafından vurularak öldürülmüştü.
Salı günü gerçekleştirilen infazdan sonra açıklama yapan Kunming mahkemesi idam edilen 3 kişinin adlarını İskender Ehet, Turgun Tohtunyaz ve Hüseyin Muhammed olarak açıkladı.
3 saldırgan Eylül ayında cinayet ve terörist örgüt lideri olmak suçlarından idama mahkum olmuştu.
Olayda 5 saldırganın 4’ü polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Hamile bir kadın olan 5’inci saldırgan ise canlı yakalanmıştı. Patigül Tohti adlı kadın ömür boyu hapse mahkum edildi.
Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
TürkiyeÖzcan ÜNLÜ
Dünyaumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya