Çin`de 9 Uygur`a Hapis Cezası

Çin`de 9 Uygur`a Hapis Cezası

Çin, resmi adı Şincan olan Doğu Türkistan bölgesinde çıkan şiddet olayları nedeniyle dokuz kişiyi daha halk önünde yapılan bir yargılama sonunda hapse mahkum etti.

Çin devlet medyasının yaptığı açıklamaya göre, mahkumlar, cihat çağrısı yapmak ve etnik bölücülük suçlarından 3 ila 14 yıl arasında değişen cezalara çarptırıldı.

Çin’in Halkın Günlüğü adlı gazetesinde, 3,000`den fazla kişinin katıldığı yargılamada amacın halkın desteğini kazanmak olduğu belirtildi.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, Şincan’daki olaylar nedeniyle başlatılan ve bir yıldır devam eden soruşturma ve güvenlik baskınları çerçevesinde 380 zanlı tutuklandı, bunlardan 315’i mahkum edildi.

Geçtiğimiz yıl Şincan bölgesinde çıkan ve sivilleri hedef alan organize saldırılar nedeniyle 200’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Müslüman Uygur etnik kökenli halkın azınlıkta olduğu Şincan’da teröristlerin radikal dinci, bölücü bir devlet kurmaya çalıştığını öne süren Çinli yetkililer, diğer ülkelerden destek alan militanlara karşı mücadele verdiklerini belirtiyor.

Bölgedeki Uygur halkın çoğunluğu, devlet tarafından ayrımcılık yapıldığını ve baskı altında yaşadıklarını savunuyor. Özellikle dini ibadet konusunda birçok kısıtlamaya maruz kaldıklarını belirten Uygurlar, devletin ayrımcılık yaparak, etnik çoğunluğu oluşturan Hunlar`ı kolladığını öne sürüyor.

Geçen hafta Hotan Şehri yakınlarında meydana gelen olayda polis karakoluna bombalı saldırı yapmak isteyen 13 kişi, polisler tarafından vurularak öldürüldü.



Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Murat ÜLKER

Dünya

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

TTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

ASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.

Dünya

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

Dünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

Yükleniyor