• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Çin´den ABD ve Güney Kore´ye THAAD tepkisi: Bunun bedelini öderler

Çin´den ABD ve Güney Kore´ye THAAD tepkisi: Bunun bedelini öderler

ABD´nin Güney Kore´ye THAAD füze savunma sistemi yerleştirme kararına karşı çıkan Çin, ABD ve Güney Kore´ye karşı eleştirilerini sertleştirdi.

 

Çin Komünist Partisi, resmi yayın organı ‘Halkın Günlüğü´ gazetesinde yayınladığı makalede, ABD ve Güney Kore´nin Kuzey Kore sınırında füze savunma sistemi yerleştirme kararına, ‘‘Eğer ABD ve Güney Kore Çin´in de içinde bulunduğu bölge ülkelerinin stratejik güvenliklerini tehdit ederse, bu durumda bunun bedelini öderler ve buna denk gelen karşı önlemlerle karşı karşıya kalırlar´´ diye tepki gösterdi.

Makalede bu önlemlerin içeriği konusunda ayrıntı verilmezken, yazı dış politika konularında Çin´in görüşlerini ifade ettiğinde kullanılan ‘Çin´in Sesi´ anlamına gelen ´Zhong Sheng´ imzası ile yayınlandı.

ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore´nin füze ve nükleer silah denemeleri yapmaya devam etmesinin ardından ülkeye gelişmiş füze savunma sistemi yerleştirme kararı almıştı. İki ülke, Güney Kore´ye yerleştirilecek savunma sisteminin Çin ya da bölgedeki bir başka ülkenin güvenliğini tehdit etmediğini iddia ediyor.




13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor