Tarih: 21.12.2015 13:12

Çin´den ABD´ye ´provokasyon´ suçlaması

Facebook Twitter Linked-in

 

Çin güvenlik personelini de 10 Aralık´ta yaşanan olayın ardından ´yüksek alarm´ seviyesine çıkarıp personeline bölgeden ayrılmaları uyarısında bulundu.
PENTAGON: SORUŞTURULACAK
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Çin´in şikâyetinin soruşturulacağını söyledi.
Çin, Güney Çin Denizi´nin kontrolünün büyük bir kısmının kendi kontrolünde olduğunu iddia ediyor.
Çin Savunma Bakanlığı´ndan bugün yapılan açıklamada, ABD´nin tartışmalı Spratly Adaları (Nansha) üstünde bombardıman uçağını uçurarak bölgede gerilimi kasten tırmandırdığını belirtti.

‘MUHTEMELEN HAVA ŞARTLARINDAN KAYNAKLI´
Amerikan Wall Street Journal gazetesi, B-52´lerin görevde olduğunu ve birinin ´muhtemelen kötü hava şartlarından kaynaklı´ kazara takımadalara bağlı Cuarteron Mercan Kayalıklarınının 2 deniz mili içinde seyrettiğini yazdı.
ÇİN ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİ
Çin, uçuşların ‘ciddi askeri provokasyon yarattığını´ söyledi ve ABD´yi benzer durumların yaşanmaması için önlem alması konusunda uyardı.
ABD, tartışmalı Güney Çin Denizi´nde herhangi bir taraftan yana tavır almadı fakat ordusu için bölgede ´navigasyon özgürlüğü´ politikası izledi.
Pentagon sözcüsü Bill Urban ise B-52 bombardıman uçağının bu politikanın bir parçası olmadığını söyledi. Uzmanlar, uçuşun bir navigasyon hatasından kaynaklanmış olabileceğini ifade ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —