• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Çin´den Avrupa´ya giden tren Ankara´ya ulaştı

Çin´den Avrupa´ya giden tren Ankara´ya ulaştı

Dışişleri Bakanlığı, Çin´den Avrupa´ya doğru yola çıkan ve Marmaray´ı kullanarak Avrupa´ya geçecek ilk yük treninin Ankara´ya ulaştığını ve bu gelişmenin Türkiye´nin izlediği ´doğu ve batı bağlantısallığının geliştiril

Dışişleri Bakanlığı, Çin´den Avrupa´ya doğru yola çıkan ve Marmaray´ı kullanarak Avrupa´ya geçecek ilk yük treninin Ankara´ya ulaştığını ve bu gelişmenin Türkiye´nin izlediği ´doğu ve batı bağlantısallığının geliştirilmesi vizyonunun son örneği´ olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 'Çin´in Şian şehrinden yola çıkıp, Marmaray´ı kullanarak Avrupa´ya geçecek ilk yük treni 'China Railway Express' 6 Kasım 2019 tarihi itibariyle Ankara´ya ulaşmıştır. Bu gelişme, ülkemizin izlediği doğu ile batı arasında bağlantısallığın geliştirilmesi vizyonunun son örneğidir' ifadesi yer aldı.

Türkiye´nin son yıllarda ulaştırma altyapısını geliştirmek suretiyle Asya ve Avrupa arasında kesintisiz bağlantısallığın gelişimine büyük katkılarda bulunduğu vurgulanan açıklamada, 'Bu amaca en verimli şekilde hizmet edeceği değerlendirilen Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridoru çerçevesinde bölgedeki ortaklarımızla birlikte gerekli adımlar atılmaya devam edilecektir' ifadesi kullanıldı.

Tarihe geçen yük treni

Çin´den yola çıkıp Marmaray´ı kullanarak Avrupa´ya geçecek ilk yük treni China Railway Express, Kars üzerinden Türkiye´ye giriş yapmıştı. Trenin Ankara Garı´na ulaşması dolayısıyla bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan´ın katılımıyla tören düzenleniyor. 'Kuşak ve Yol' inisiyatifi kapsamında tarihi Ankara Garı´nda düzenlenecek törene, Çin ve bölge ülkelerin yetkililerinin de katılması bekleniyor.

Çin´den Avrupa´ya kesintisiz gidecek ilk yük treni, Marmaray´ı da kullanarak Avrupa´ya ulaşacak ilk yük treni olarak tarihe geçecek. Trenin Türkiye´de Ahılkelek, Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, İstanbul (Marmaray) ve Kapıkule (Edirne) güzergahını kullanıyor.

 



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor