• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Çin´den Kuzey Kore´yle diyalog çağrısı

Çin´den Kuzey Kore´yle diyalog çağrısı

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, BM Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) Kuzey Kore´ye yönelik yeni yaptırım kararının ardından taraflara sorunun çözümü için diyalog çağrısını yineledi.

 

Çin Dışişleri Bakanı Vang, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Filipinler´in başkenti Manila´da konuyla ilgili açıklama yaptı. Kore Yarımadası´ndaki nükleer sorunun diplomatik kanallardan diyalog ve müzakere yoluyla çözülmesinin önemine işaret eden Vang, 'Kuzey Kore´ye yaptırım uygulanması gerekli ancak nihai hedef bu değil' dedi. 

ABD, Kuzey Kore, Rusya, Japonya, Güney Kore ve Çin´in dahil olduğu ´Altılı Görüşmeler´e geri dönülmesini isteyen Vang, Pyongyang´ın nükleer faaliyetlerini, Washington´un ise bölgedeki müttefikleri Japonya ve Güney Kore ile askeri tatbikatlarını eş zamanlı durdurmasını içeren önerinin yarımadadaki tansiyonu düşürerek tarafların tekrar müzakere masasına oturmasını sağlayacak tek gerçekçi yol olduğunu kaydetti. Vang, 'Bizim önerdiğimiz çift taraflı askıya alma formülü, Kore Yarımadası´ndaki nükleer sorunun çözümünde halen tek gerçekçi çözüm yolu' diye konuştu.



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor