´ABD SUÇU BAŞKASINA ATMAK YERİNE KENDİNE BAKMALI´
Çinli sözcü 'ABD´nin tıpkı Çinliler gibi meseleyi çözmek için olumlu ve yapıcı bir rol oynamasını umuyoruz. ABD, sorunu çözmek için başkalarına suç atmak yerine kendine bakmalı' ifadelerini kullandı.
Trump ilk olarak ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun bu hafta planlanan Kuzey Kore ziyaretini iptal etmesinin ardından Çin´i Kuzey Kore´nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda yardımcı olmamakla suçlamış ardından dün benzer ifadeler içeren bir Beyaz Saray açıklamasını Twitter´dan paylaşmıştı.
Pompeo´nun ziyaretinin Kuzey Kore´den ABD´ye gönderilen ve ´saldırganca uslüba´ sahip olduğu iddia edilen bir mektubun neden olduğu basında yer bulmuştu.
TRUMP ÇİN´İ KUZEY KORE´YE BÜYÜK BASKI UYGULAMAKLA SUÇLAMIŞTI
Trump dün Twitter hesabından yayımladığı açıklamada ise ABD´nin Çin ile yaşadığı ticari anlaşmazlıklardan dolayı ´Kuzey Kore´nin büyük bir baskı altında´ olduğunu savunulmuştu. Açıklamada 'Aynı zamanda Çin´in Kuzey Kore´ye para, yakıt, gübre ve diğer ürünleri de içeren ciddi miktarda yardımda bulunduğunu biliyoruz. Bu hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bununla beraber Başkan, (Kuzey Kore lideri) Kim Jong-un ile çok iyi ve sıcak bir ilişkisi olduğunu inanıyor. O yüzden şu anda ABD-Güney Kore ortak askeri tatbikatlarına onca para harcamanın bir gereği yok' ifadeleri kullanılmıştı.Eylül ayında Trump ve Kim arasında düzenlenen zirvede iki lider Kore Yarımadası´nın nükleer silahlardan arındırılması konusunda anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı. Ancak Kuzey Kore bu yönde gerekli ve hızlı adımları atmamakla eleştiriliyor.
Zirve sonrası tarafların yetkilileri tekrar bir araya gelmiş, ancak Pyongyang yönetimi, nükleer silahsızlanma konusunda Washington´ı tek taraflı ve ´mafyavari´ taleplerde bulunmakla suçlamıştı.
Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
TürkiyeYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
Dünya