• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Çin`den İslamcı Terör Suçlaması

Çin`den İslamcı Terör Suçlaması

Çin resmi adı Sincan olan Doğu Türkistan’da polisin ateş açarak 14 kişiyi öldürdüğü olaydan İslamcı “terör çetesinin” sorumlu olduğunu önesürdü.

Bölge başkenti Urumçi`de bir pazar yerinde önlem alan güvenlik güçleri


Çin resmi Şinhua haber ajansı olayı” örgütlü, önceden planlanmış, şiddetli bir saldırısı” olark tanımlarken altı kişinin tutuklandığını bildirdi.

Ajans polisin tutuklanan zanlıların bomba denemeleri yapan ve saldırılar planlayan 20 kişilik bir terörist grubun üyeleri olduğunu sandığını da belirtti.

Yerel hükümet resmi İnternet sitesinde Kaşgar yakında bazı zanlıları tutuklamaya giden polislere patlayıcı madde ve bıçak taşıyan bir grubun saldırdığını bildirmişti.

Pazar günü meydana gelen çatışmada iki polis hayatını kaybederken 14 saldırgan vurularak öldürülmüştü.

Doğu Türkistan sık sık azınlıktaki Müslüman Uygurlarla çoğunluktaki Han Çinlileri arasında şiddet olaylarına sahne oluyor.

Pekin hükümeti şiddet olaylarından Doğu Türkistan İslamcı Hareketiyle bağlantılı olan ve yabancı ülkelerde eğitim gören militan Uygurları sorumlu tutuyor ve bunların Suriye’de eğitim gördüklerini önesürüyor.

Uygur insan hakları eylemcileri terörizm suçlamasını reddediyor, şiddet olaylarından özerk bölgeye yoğun Çinli göçünün yol açtığı dini ve kültürel ayrımcılığı sorumlu tutuyor.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor