• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Çin`den 'Mutlu Yıllar'

Çin`den

Çin Kültür Bakanlığı tarafından organize edilen 2014 “Mutlu Yıllar” geleneksel halk kültürü etkinliğinin ilk bölümü, Türkiye`nin Akdeniz Bölgesinde bulunan Didim’de yapıldı. Etkinlik boyunca sanatçılar, seyircilere kâğıt kesme,

Lu Zhe

Çin Kültür Bakanlığı tarafından organize edilen 2014 “Mutlu Yıllar” (Bahar Bayramı) geleneksel halk kültürü etkinliğinin ilk bölümü, 25 Şubat’ta, Türkiye’de Akdeniz’de bulunan Didim’de yapıldı.

Bu seferki etkinlik, Çongçing halk sanatçılarının yaptığı eserlerin sergilemesi ve İç Moğolistan’dan Vulan Muçi Sahne Sanatı Grubu’nun dans programı olmak üzere iki bölümden oluştu. Etkinlik boyunca sanatçılar, seyircilere kâğıt kesme, yeni yıl resimleri, hamur ve şeker sanatı gibi Çin’in geleneksel sanatlarını sergilediler. Çocuklar, güzel çizgi film figürlerine ve son derece gerçekçi şeker resim sanatı desenlerine hayran kaldı. Morin khuur çalgı aletinin melodileri eşliğinde İç Moğolistan Sahne Sanatı Grubu`nun millî dans gösterisi de binden fazla Türk seyircinin ilgisini çekti. Sanatçıların özenle hazırladığı ondan fazla Moğol geleneksel dansı ve müzikal performanslar, bir tür görsel ve işitsel şölen olarak yerel halka sunuldu.

Didim Belediye Başkanı Kamacı, etkinlikten duyduğu memnuniyeti belirterek, Uzak Doğu’da olmasına rağmen Çin kültürü ve Türk kültürünün birbirine benzediğini, bundan sonra daha çok Çinli grubun performans sergilemek için ve daha fazla turistin de ziyaret için Türkiye’yi gelmesini umut ettiğini söyledi.

Çin’in Türkiye Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Cu Zıhav, 2012-2013’te Çin ile Türkiye’nin karşılıklı olarak kültür yılları düzenlediğini belirterek, iki ülkenin sahne sanatları gruplarının yaklaşık 100 renkli sanat etkinliği düzenlediğini kaydetti. Müsteşar, kültür yılı kapsamında düzenlenen bu seferki etkinliğin ise iki ülke arasındaki kültürel ilişkiyi devam ettireceğini, iki ülke halkının karşılıklı anlayışını ve geleneksel dostluğunu daha da derinleştireceğini söyledi. (Çin haber ajansı Xinhua- 26 Şubat 2014)



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor