Tarih: 07.12.2020 09:48

Çin´e giden ilk ihracat treni Ankara´dan geçti

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye´de üretilen 1400 soğutucuyu Çin´e götürmek üzere 4 Aralık´ta İstanbul´dan hareket eden ilk ihracat treni, Ankara´dan geçti.

Türkiye´den Çin´e ihraç ürün taşıyan ve 8 bin 693 kilometre yol kat edecek olan ilk ihracat treni, Ankara´dan geçti.

Demir İpekyolu olarak adlandırılan, Asya-Avrupa kıtaları arasında kısa, güvenli, ekonomik ve iklimi en elverişli demir yolu koridoru olan Demir İpekyolu/Orta Koridor, Türkiye´den Çin´e ilk ihracat trenini ulaştırmaya hazırlanıyor.

Çin-Avrupa arasında, Türkiye üzerinden gerçekleştirilen transit taşımacılığından sonra 4 Aralık´ta, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından İstanbul´dan (Kazlıçeşme) uğurlanan Türkiye-Çin ilk ihracat blok treni, bu sabah Köseköy´e ulaştı.

Buradaki işlemleri tamamlanan 15276 numaralı tren, saat 10.30´da Köseköy´den yola çıktı, Arifiye, Bilecik ve Eskişehir´den geçerek Ankara Gar´a geldi. Burada trenin lokomotif değişimi yapıldı.

Türkiye içinde 2 bin 323 kilometrelik parkurunu, 8 Aralık Salı günü akşam saatlerinde tamamlayarak Kars´a varacak tren, daha sonra Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattını kullanarak Çin´e doğru yoluna devam edecek.

Yurt dışı parkuru ise sırasıyla Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi Geçişi-Kazakistan ve Çin´in Xi´an şehrinde son bulacak.

Toplam uzunluğu 754 metre olan tren, 42 konteynerde beyaz eşya yüküyle yoluna devam ediyor. Türkiye´de üretilen toplam 1400 soğutucuyu taşıyan trenin, Çin´e yaklaşık 12 günde ulaşması bekleniyor.

Tren 8 bin 693 kilometre yol kat edecek

İhracat treni, Türkiye´de 2 bin 323 kilometre, Gürcistan´da 220 kilometre, Azerbaycan´da 430 kilometre, Hazar Denizi´nde 420 kilometre, Kazakistan´da 3 bin 200 kilometre ve Çin´de 2 bin 100 kilometre olmak üzere toplam 8 bin 693 kilometre yol kat edecek.

TCDD Taşımacılık AŞ ve resmi forwarder firması olan Pasifik Eurasia iş birliğiyle ilerletilecek tren, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü 12 günde Çin´e ulaştıracak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —