Tarih: 26.05.2015 15:35

Çin Gemileri Dostluk Ziyaretinde

Facebook Twitter Linked-in

 

Chen Ming, Zhang Xuanjie

Linyi ve Veyfang füze fırkateynleri ile Veyşanhu ikmal gemisinden oluşan Çin Deniz Kuvvetleri 19. Filosu, 24 Mayıs’ta, Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’a gelerek beş günlük Türkiye dostluk ziyaretine başladı. Bu, Çin Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemilerinin Türkiye’ye düzenlediği üçüncü ziyaret oluyor.

Sabah saat 10.00’da Çin ve Türk bayraklarını taşıyan Filo, İstanbul’daki Sarayburnu Limanı’na giriş yaptı. Beyaz kıyafetli Çin Deniz Kuvvetleri askerleri, güvertede selam durdu. Çin’in Türkiye Büyükelçisi Yu Hongyang liderliğindeki Büyükelçilik ve Konsolosluk çalışanları, Çinli şirket temsilcileri ve Çinliler limanda filoyu karşıladı.

Çin Deniz Kuvvetleri 19. Filo Komutanı Tümamiral Ciang Guoping, Çin Deniz Kuvvetlerinin Türkiye ziyaretinin, Çin-Türkiye ilişkilerinin ve ülkelerin orduları arasındaki ilişkilerin gelişmesini teşvik edeceğini söyledi. Daha sonra beş günlük ziyaret renkli gösterilerle başladı. Ziyaret çerçevesinde Filo, Türk Deniz Kuvvetleri Deniz Harp Okulu’nu ziyaret edecek ve dostluk basketbol maçı düzenlenecek.


Çin Deniz Kuvvetleri 19. Filosu geçen yıl 2 Aralık’ta denize açıldı, Aden Körfezi’ndeki görevini tamamladıktan sonra Yemen’den ayrıldı ve Çin-Rusya “Deniz İş Birliği 2015” tatbikatına katıldı. (Çin, Xinhua – 24 Mayıs 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —