Çin'in yeni Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor...

Çin

Türkiye yoğun bir diplomasi trafiğinin merkezine oturmuş durumda. Dün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ağırlayan Ankara bugün Çin'in yeni Dışişleri Bakanı Wang'e ev sahipliği yapacak.

Türkiye yoğun bir diplomasi trafiğinin merkezine oturmuş durumda. Dün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ağırlayan Ankara bugün Çin'in yeni Dışişleri Bakanı Wang'e ev sahipliği yapacak. Putin'in ziyareti için ise gözler Kremlin'e çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetini kabul eden Putin'in Türkiye ziyareti ile ilgili Rusya'dan yeni bir açıklama geldi.

Ukrayna savaşında oynadığı arabulucu rol ve NATO zirvesinde attığı adımlar ile Türkiye dikkatleri üzerine çekmeye devam ederken Ankara yoğun bir diplomasi trafiğine ev sahipliği yapıyor.

Dün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin kurulmalı' mesajı özellikle Arap coğrafyasında yankı buldu.

'Erdoğan, Abbas ile görüşmesinde Türkiye'nin Filistin davasını 'en güçlü şekilde' desteklediğini söyledi' başlığını atan Middle East Eye haberinde 'Mescid-i Aksa saldırılarını 'kırmızı çizgi' olarak nitelendiren Erdoğan, Filistinli mevkidaşı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmede Doğu Kudüs'teki statükoyu savunma sözü verdi' ifadesine yer verdi.

Al Monitor bu gelişmeyi 'Erdoğan Abbas'ı ağırladı, Kahire toplantısı öncesinde Filistin birliğini vurguladı' başlığı ile okurlarına duyurdu.

Erdoğan'ın 25 Temmuz'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı, 28 Temmuz'da da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Türkiye'de misafir edeceğini duyurulmuştu. Kalp pili taktıran Netanyahu'nun Ankara ziyareti sağlık sebepleri nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Haberde 'Türkiye'deki Abbas-Erdoğan görüşmesi, rakip Filistinli grupları diyaloglarını ilerletmeye ikna etmeyi amaçlayan bölgesel çabaların arttığına işaret ediyor' yorumuna yer verildi.

Çin merkezli Xinhua 'Türkiye cumhurbaşkanı Filistin davasına desteğin süreceğine söz verdi' dedi.

Nation ise 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü Ankara'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı kabul ederken Filistin birliğinin önemini vurguladı' dedi.

WANG BÜGÜN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Ankara bugün ise Çin'in çiçeği burnunda Dışişleri Bakanı Wang Yi'yi ağırlayacak.

Çin'in yeni atanan Dışişleri Bakanı Wang Yi, göreve gelmesinin üzerinden 48 saat geçmeden Türkiye'ye gelecek.

Wang'ın, Çinli bir yetkilinin 2021'den bu yana Türkiye'ye yaptığı en üst düzey ziyaret olarak öne çıkıyor.

Hakan Fidan ile bir araya gelecek olan Wang'in daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşebileceği belirtiliyor.

RUSYA'DAN 'TÜRKİYE ZİYARETİ' AÇIKLAMASI

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Dış Politika Başdanışmanı Yuri Uşakov ise Putin'in Türkiye'yi ziyaret etmeyi planladığını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinin ardından Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonla arayarak tebrik etmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Putin’i Türkiye’ye davet etmişti. Görüşmenin detaylarına dair taraflardan yapılan açıklamada Putin'in bu daveti kabul ettiği belirtilmişti...

Uşakov, Putin'in Türkiye'ye ziyaretinin her iki ülkenin de planlarında olduğunu, ancak henüz kesin bir tarih üzerinde anlaşmaya varılmadığını söyledi.

Putin'in, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimlerindeki zaferinden hemen sonra Türkiye'ye gelme sözü verdiğini hatırlatan Uşakov iki lider arasındaki temaslarda tahıl anlaşması konusunun gündeme gelip gelmeyeceği sorusu üzerine bu hususun ele alınmasının 'doğal' olduğunu belirtti.

Putin'in Çin'e de bir ziyaret planladığını aktaran Uşakov Ekim ayını işaret etti.

 

 


Haber Kaynak : Yeni Dünya Gündemi

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

KONFERANS:

Türkiye

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Al Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.

Teknoloji

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yunan akademisyen katıldığı canlı yayında Ankara-Atina ilişkilerine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Dünya

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Monako Prensi 2. Albert, Belçika Başbakanı Bart De Wever, Lüksemburg Başbakanı Luc Frieden ve Malta Başbakanı Robert Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını duyurdu.

Dünya

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Yükleniyor