Tarih: 10.10.2016 19:48

Çinli pilotlar, Su-35´leri uçurmak için Rusça öğrendi

Facebook Twitter Linked-in

 

İzvestiya gazetesine konuşan Rus devlet teknoloji şirketi Rostec´e bağlı Radyo-Elektronik Teknoloji (KREN) şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Givi Janjgava, Rusya´nın yıl sonuna kadar Çin´e, Suriye´deki operasyonlarda da kullandığı Su-35 uçaklarından sevk edeceğini söyledi.

Çin´in, alacağı uçaklardaki sistemlerin Rusya Hava Kuvvetleri´nin sahip olduğu gibi Rusça olmasını talep ettiğini belirten Janjgava, “Uçaklardaki sistemlerin müşterinin ulusal özelliklerine göre hazırlanması öncelikli ilkelerimizden. Uçakların kokpitindeki tüm verileri Çinceye çevirmek için koca bir yıl harcadık. Ancak Çince yazıları LCD ekranlarda okumak Kirill ve Latin alfabeleri gibi kolay değil. Bu nedenle Çin, pilotlarının Çinceye uyarlanmayan Su-27´lerle uçma deneyimi olması, bilgileri Rusça olarak okuyabilmesi nedeniyle uçaklardaki sistemlerin olduğu gibi kalmasını istedi” dedi.

Rusya Hava Kuvvetleri´nde halihazırda 48 Sukhoi Su-35S uçağı bulunuyor. Rusya´nın, Suriye´deki operasyonlarında da kullanılan Su-35´lerden ordu envanterine 50 adet daha kazandırılması planlanıyor. Çin, Rusya ile kasım ayında imzaladığı anlaşmayla 24 Su-25 uçağı aldı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —