• BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00

Çipras: Cenevre görüşmelerine katılmaya hazırım

Çipras: Cenevre görüşmelerine katılmaya hazırım

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 9-12 Ocak tarihlerinde Cenevre´de başlayacak olan Kıbrıs çözüm müzakerelerine ´en üst düzeyde katılmaya hazır olduğunu´ açıkladı.

 

Stelyo Berberakis´in haberine göre, açıklamayı yapan başbakanlık bürosu, Başbakan Çipras´ın Cenevre müzakerelerinden başarılı sonuçlar alınması amacıyla çalışmalarını sürdürdüğü, ´Türkiye tarafında da aynı amaç güdülüyorsa, 12 Ocak´ta yapılacak garantör devletler görüşmelerine en üst düzeyde katılmaya hazır olduğunu´ belirtti.

Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti, garantör devletler toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bizzat katılmasını arzu ederken, Erdoğan´ın bu toplantıya katılımı konusunda henüz somut bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtiyor.

´ERDOĞAN KATILMAZSA´

Diğer yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, New York´ta bulunan Birlemiş Milletler merkezinde Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı ikili görüşmeden sonra ´maalesef uzlaşmaya yakın bir sonuç alınamadığını´ açıklaması dikkati çekti. Kocias´ın, Kıbrıs sorununun çözümünü öngören müzakerelerin çerçevesinde ´garantörlük sisteminin lağvedilmesi ve Türk askerlerinin Ada´dan çekilmesi´ tezinde ısrar etmesi, 12 Ocak´ta yapılacak olan garantör devletler (Türkiye, Yunanistan, İngiltere) toplantısını başarısız kılacağından endişe duyuluyor.

Yunan basınındaki bazı yorumlarda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Türkiye´nin içinde karşılaştığı terör saldırılarına ve anayasa değişikliği için yapılması beklenen referanduma daha fazla önem verdiğine dikkat çekiliyor; 'Erdoğan´ın Cenevre müzakerelerine katılmaması durumunda Kıbrıs çözüm müzakerelerinin Türkiye´de yapılacak referandumdan sonrasına kalacağı' görüşüne yer veriliyor.




22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor