• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Çipras`ın muhafazakarları `tavlama` taktiği yine tutmadı

Çipras`ın muhafazakarları `tavlama` taktiği yine tutmadı

Yunanistan`ın ateist olduğu için yemin töreninde İncil`e el basmayan yeni başbakanı Aleksis Çipras, muhafazakar seçmenlerin desteğini de almak için cumhurbaşkanlığına Arnavutluk Başpiskoposu Anastasios Yannoulatos`u getirmek istedi. Ancak

Yunanistan`da iktidara gelen Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) lideri Başbakan Aleksis Çipras`ın alışılmışın dışındaki icraatları sürüyor. Yerel To Vima gezetesinin, SYRIZA`nın kiliseye yakın kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Çipras, Karolos Papulyas`tan boşalan cumhurbaşkanlığı koltuğuna Arnavutluk Başpiskoposu Anastasios`u aday göstermeyi düşünüyordu. Çipras`ın bu görev için daha önce de ülkenin önemli muhafazakar isimlerinden eski Başbakan Kostas Karamanlis ve eski Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos`u gözüne kestirdiği öne sürülmüştü.

SİYASETE SICAK BAKMIYOR

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Anastasios, konumu nedeniyle siyasi unvanları kabul edemeyeceğini söyledi. Pire doğumlu Başpiskopos Anastasios, uzun yıllar Atina Üniversitesi`nde görev almıştı. 1950`lilerde Afrika`da misyonerlik yapan 69 yaşındaki Anastasios, 1981`de Doğu Afrika Piskoposluğu görevine getirilmişti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor