• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Clapper: Seçimlere müdahale etmek, Rusların genlerinde var

Clapper: Seçimlere müdahale etmek, Rusların genlerinde var

Rusya´nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiğine dair iddialar hakkında konuşan eski ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, 'Ruslar, seçimlere müdahale etmeye ve manipüle etmeye neredeyse genetik olarak yatkınlar' yorumunu yap

 

NBC televizyonuna demeç veren Clapper, 'Rusların seçimlere müdahale ettiğini biliyorduk. Bu, Rusların tarihten gelen bir uygulamasıdır. Ruslar, genellikle ve neredeyse genetik olarak sızmaya, çıkar elde etmeye, manipüle etmeye yatkındır. Bu, tipik bir Rus tekniğidir. Bu nedenle endişeliydik' dedi.

Rusların ABD´deki siyasi sürece müdahale etmeyi sürdüreceğini de öne süren Clapper, ABD´lilerin bundan endişe etmesi gerektiğini savundu.

´KISLYAK BİR BÜYÜKELÇİDEN ZİYADE BİR AJAN GİBİ´ 

Öte yandan Clapper, ABD Başkanı Donald Trump´ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner ve Rusya´nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak arasındaki görüşmeyi de değerlendirdi.

ABD istihbarat topluluğunun tamamının Ruslara yaklaşımından endişe duyduğunu düşünen Clapper, Kislyak´ın bir büyükelçiden ziyade bir ajan olduğunu iddia etti.

Clapper şu ifadeleri kullandı: 'Kislyak, ABD´de çok agresif istihbarat operasyonu yönetiyor. 35 diplomatın sınırdışı edilmesine rağmen Ruslar, ABD´de diğer ülkelerden daha fazla istihbarat elemanına sahip.'



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor