Tarih: 04.10.2016 10:59

Clinton, Assange´ı ´susturmak´ için İHA´ları kullanmak istemiş

Facebook Twitter Linked-in

True Pundit´in aktardığına göre, Julian Assange´ın kurucusu olduğu WikiLeaks´i ‘susturmanın´ yollar arayan ABD Dışişleri Bakanlığı ve dönemin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ‘çareyi´ insansız hava araçlarında (İHA) ‘aradı.´


‘ASSANGE´I İHA´YLA VURAMAZ MIYIZ´ SORUSUNA KAHKALI YANIT

Dışişleri Bakanlığı´ndan adı verilmeyen bir kaynağa dayandırılan haberde, WikiLeaks´in ABD´ye ait gizli diplomatik yazışmaları sızdırmadan önce yapılan bir toplantıda Clinton´ın “Can´t we just drone this guy?” (Bu adamı İHA´yla vuramaz mıyız?) dediği belirtildi.

True Point, 23 Kasım 2010´da yaşandığı belirtilen bu diyalog sırasında Clinton´la birlikte odada olan kişilerin bu sözlere gülerek karşılık verdiğini aktardı. Haberde ayrıca, Clinton´ın ‘önerisinin´ ardından Assange´ın yakalanarak ABD´ye iade edilmesini sağlayan kişiye 10 milyon dolar ödül verilmesinin gündeme geldiği kaydedildi. 

Haberin yayınlanmasından bir gün sonra ise WikiLeaks´in Twitter hesabından, Clinton´ın bu sözlerinin yer aldığı bir belge paylaşıldı.

CLINTON VE EKİBİNİN ‘WIKILEAKS´LE İLGİLİ YASAL VE YASAL OLMAYAN STRATEJİLERİ´ BULUNAMADI

Öte yandan 23 Kasım 2010´daki toplantıdan sonra Clinton´ın yardımcılarından Ann-Marie Slaughter´ın hem Clinton hem de diğer üç yardımcı Cheryl Mills, Huma Abedin ve Jake Sullivan´a ‘WikiLeaks´le ilgili yasal ve yasal olmayan stratejiler hakkında RE ve SP hatırlatmalar´ başlıklı bir mail attığı da ortaya çıktı.

Mailde ek olarak gönderilen ‘SP Wikileaks doc final11.23.10.docx.´ isimli dosya ise Federal araştırmaya rağmen henüz bulunabilmiş değil. Söz konusu dosya WikiLeaks´in ele geçirdiği belgeler arasında da bulunmuyor.

WikiLeaks, gözlerin üzerine çevrilmesine neden olan büyük ifşasını ‘Assange´ın öldürülmesinin´ önerildiği toplantıdan beş gün sonra yayınlamaya başlamıştı.

BALKON KONUŞMASI GÜVENLİK NEDENİYTLE İPTAL EDİLEN ASSANGE VİDEO KONFERANSLA SESLENECEK

Bu arada Assange´ın beş yıldır yaşadığı Ekvador´un Londra Büyükelçiliği´nin balkonunda bugün bir açıklama yapacağı duyurulmuştu. Ancak bu açıklama güvenlik gerekçesiyle balkon konuşmasından video konferans mesajına dönüştürüldü.

Assange´ın WikiLeaks´in doğum gününde yapacağı konuşmada, Clinton´la ilgili bazı yeni belgeleri açıklaması bekleniyor. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —