Tarih: 08.06.2017 11:35

Comey İfadesinde ‘Trump Sadakat Beklediğini Söyledi´ Diyecek

Facebook Twitter Linked-in

 

Federal Soruşturma Bürosu FBI´ın eski başkanı James Comey, Senato İstihbarat Komisyonu´na ifade vermeden önce Başkan Donald Trump ile arasında geçen görüşmelerin içeriğini yayınladı.

Bu çerçevede Comey Senato İstihbarat Komisyonu´na Başkan Donald Trump´ın bir yemekte kendisine “sadakat bekliyorum” dediğini söyleyecek.

Comey´nin belirttiğine göre “sadakat bekliyorum” sözü, Comey ve Trump arasında Beyaz Saray´da bir akşam yemeği sırasında sarf edildi.

Comey, kendisinin buna karşılık Trump´a dürüst olacağını belirttiğini kaydediyor.

Bu görüşmede ayrıca Trump, Comey´e görevde kalıp kalmak istemediğini de sordu.

Comey Trump´ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn´e yönelik soruşturmayı bırakmasını da istediğini belirtiyor.

Comey, kişisel olarak Trump´ın soruşturma altında olmadığı güvencesini verdiğini doğruluyor.

Eski FBI başkanı, Trump´ın Rusya soruşturmasının kendisini izleyen bir bulut gibi durduğunu söylediğini kaydediyor.

Comey, Trump ile ilk buluşmasını 6 Ocak´ta Trump Tower´da gerçekleştirdiğini ve milyarder emlakçıyla ilgili müstehcen iddialar konusunda kendisini bilgilendirdiğini belirtiyor.Trump görüşmede iddiaları reddetmiş.

Federal Soruşturma Bürosu´nun (FBI) eski başkanı James Comey, Perşembe günü Senato İstihbarat Komisyonu´nda ifade verecek.

Bu şekilde Comey, 9 Mayıs´ta görevden alınmasından bu yana ilk defa kamuoyu önünde konuşmuş olacak. Comey, görevden alındığında Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Rusya´nın 2016 başkanlık seçimlerine olası müdahalesini araştırıyordu.

Senato İstihbarat Komisyonu da aynı konu hakkında kendi soruşturmasını yürütüyor. Trump, görevden aldığı Comey´i “gösteriş budalası” olarak nitelemişti.

Comey´nin görevden alınmasından sonra yardımcıları, FBI eski başkanının Trump ile Beyaz Saray´da yaptığı görüşmelerin ayrıntılı notlarını tuttuğunu belirtmişlerdi.

Comey´nin Senato Komisyonu´nda ifadesi başkent Washington saatiyle sabah 10´da başlayacak.

Trump, Comey´nin yarınki oturuma katılacak olması hakkında ne düşündüğü sorulduğunda “Ona şans diliyorum” diyerek cevap vermişti.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —