Tarih: 16.06.2017 15:13

Comey Tartışmalarına Putin de Katıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Amerika Başkanı Donald Trump tarafından görevden alınan Federal Soruşturma Bürosu´nun (FBI) eski başkanı James Comey´i eleştirdi.

Putin, Comey´nin Amerika Başkanı Donald Trump´la görüşmesini bir arkadaşına aktarmasını ve onun da medyaya sızdırmasını ‘tuhaf´ olarak niteledi. Putin Comey´e ironik bir şekilde Rusya´ya iltica etmesini önerdi.

Putin, Comey´in Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) eski çalışanı Edward Snowden´la kıyasladı ve alaylı bir şekilde Rusya´nın Comey´e siyasi iltica hakkı verebileceğini söyledi.

Snowden, 2013´ten bu yana Rusya´da mülteci statüsünde yaşıyor.

Bu arada Putin, Amerika ile ilişkileri normal hale getirmek için umudu olduğunu söyledi.

Putin, Moskova´da ulusa yönelik yaptığı canlı konuşmada, Moskova ve Washington´un kitle imha silahlarının yaygınlaşmasını önlemek ve Kuzey Kore´nin nükleer ve füze krizini çözmek için çalışabileceklerini kaydetti.

Putin ayrıca, iki ülkenin küresel yoksulluğu ve iklim değişikliğini engellemek için çaba harcayabileceğini de vurguladı.

Vladimir Putin, Rusya´nın Amerika´nın Ukrayna krizinin çözümünde yapıcı rol oynamasını umduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı, Rusya´nın Amerikan seçimlerine müdahil olduğu yönündeki suçlamaların da siyasi iç çatışmayı şiddetlendirdiğini söyledi.

Putin, konuşmasında Rusya´nın 2016 seçimlerine müdahil olduğu iddialarını bir kez daha redetti.

Putin yaptırımlara tepki gösterdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerikan senatosunun Moskova´ya yönelik yaptırımları ağırlaştırmasının amacının Rusya´yı sınırlamak olduğunu kaydetti.

Cumhuriyetçiler´in çoğunlukta olduğu Senato´da Çarşamba günü kabul edilen yaptırımlar siber saldırılar düzenleyen Rus ekonomisindeki kilit sektörleri ve kişileri hedef alıyor.

Putin, Senato kararından üzüntü duyduğunu, Batı´nın uyguladığı ambargonun Batı´nın kendisine de zarar verdiğini kaydetti.

Putin, bununla birlikte yaptırımların Rusya´ya petrol ve gaz ihracatı bağımlılığına alternatif sanayiler geliştirmesine olanak sağladığını vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı, elektronik, uzay çalışmaları ve tarımın büyük ilerleme kaydettiğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —