Tarih: 05.06.2017 13:22

Corbyn: Aşırıcılığı destekleyen Suudi Arabistan´la konuşmamız gerekiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Ülkedeki seçimlerde İngiltere Başbakanı Theresa May´e karşı yarışan Corbyn, London Bridge´de 7 kişinin öldüğü, 48 kişinin yaralandığı saldırının, ülkedeki seçimleri durdurmaması gerektiğini söyledi. 

İngiltere´nin demokratik değerlerinin korunması gerektiğini vurgulayan Corbyn, 'İslamofobi´ye ve bölünmeye direnmeliyiz. 8 Haziran´da oy kullanarak demokrasimizin güçlü olduğunu göstermeliyiz' dedi.

Corbyn, aşırı ideolojileri desteklediğini savunduğu Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleriyle görüşülmesi gerektiğini de dile getirdi.

´HALKI UCUZA KORUYAMAZSINIZ´

Önceliğinin halkın güvenliği olduğu ve bunun için gereken tüm önlemleri alacağının altını çizen Corbyn, 'Halkı ucuza koruyamazsınız. Polis ve güvenlik görevlileri gereken kaynağı almalı'dedi. 

May´in içişleri bakanıyken polis sayısını azaltmasını eleştiren Corbyn, 'Daha fazla silahlı polisi de içeren 10 bin yeni polis memuru işe alacağız. Aynı zamanda bizim güvende tutulmamıza yardım edecek fazladan 1000 güvenlik servisi görevlisi istihdam edeceğiz' diye konuştu.

​Son anketler Corbyn´in, May´in Muhafazakar Parti´siyle arayı hızla kapattığını gösteriyor. 

Guardian´ın yayınladığı son ICM anketine göre Muhafazakar Parti ile İşçi Partisi arasındaki yüzde 12´lik fark yüzde 11´e geriledi. 

Muhafazakarlara olan destek yüzde 45 olarak gözükürken, geçen haftaya göre 1 puan artış gösteren İşçi Partisi´ne desteğin ise yüzde 34 olduğu açıklandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —