Tarih: 24.04.2017 08:36

Corbyn: Suriye´deki bombardımanlara son vereceğim

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre Corbyn, ABD´ye Cenevre´deki Suriye barış görüşmelerine derhal başlaması için çağrıda bulunacağını da kaydetti.

´İNGİLİZ ASKERLER, ŞAM´A YÖNELİK SALDIRIDA YER ALMADI´

İngiliz hava kuvvetlerinin Irak ve Suriye´de IŞİD´e karşı operasyonlara katıldığını hatırlatan gazete, İngiliz askerlerinin ABD´nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın yönetimine düzenlenen saldırıda yer almadıklarını belirtti. 

´SAVAŞIN DEVAM ETMESİ KİMSENİN ÇIKARINA DEĞİL´

Corbyn, kısa süre önce BBC´ye verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı: '(ABD Başkanı Donald) Trump´a şunları söyleyeceğim: ´Bakınız, savaşın devam etmesi kimsenin çıkarına değil. Bir an önce Cenevre sürecini başlatalım. Fakat şimdilik hava saldırısı olmasın. Suriye´de kimyasal saldırı iddialarını Birleşmiş Milletler (BM) soruştursun, sonrasında ona göre hareket ederiz.'

BAĞDADİ HAKKINDAKİ SORUYA CEVAP VERMEKTEN KAÇINDI

Öte yandan Corbyn, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi´nin yerinin tespit edilmesi halinde insansız hava aracıyla (İHA) vurulması için emir verip vermeyeceği sorusuna doğrudan yanıt vermekten kaçındı. 

İngiliz politikacı, 'Buradaki amaç ne? Daha önce olduğu gibi birçok masum insanın ölebileceği saldırıların sayısını artırmak mı, yoksa Suriye´de siyasi çözümü sağlamak mı? Konuya bu şekilde yaklaşılmalı' dedi.

´IŞİD LİDERİ ÖLÜRSE BENCE YARARLI OLUR´

Corbyn, sözlerine şöyle devam etti: 'IŞİD lideri ölürse bence yararlı olur. IŞİD´i hiçbir şekilde desteklemiyorum ve savunmuyorum. Fakat şimdiye kadar (koalisyonun gerçekleştirdiği) bombardımanların IŞİD´in rehinesi olan birçok sivilin hayatına mal olduğunu ve bu tür durumların dikkate alınması gerektiğini de belirtmek isterim.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —