Tarih: 22.12.2021 13:29

Covid-19: İsrail dört doz aşı veren ilk ülke olabilir

Facebook Twitter Linked-in

 

İsrail´in pandemi uzmanları, 60 yaş üstü ve sağlık çalışanları için dördüncü bir takviye önerdi.

Başbakan Naftali Bennett planı memnuniyetle karşıladı ve yetkililere hazırlanmaya başlamalarını söyledi.

İsrail´in Salı günü Omicron suşuna sahip bir hastanın bilinen ilk ölümünü doğruladığı gibi geliyor.

Sağlık bakanlığı, İsrail´de varyantın bilinen en az 340 vakası olduğunu söyledi.

Dördüncü takviyeyi kullanıma sunma kararı hala üst düzey sağlık yetkilileri tarafından onaylanmayı bekliyor, ancak Bay Bennett´in ofisi BBC´ye, dozu insanlara üçüncü dozdan en az dört ay sonra vermeyi umduğunu söyledi.

Bennett, insanları teklifi mümkün olan en kısa sürede kabul etmeye çağırırken, 'Bu, dünyayı saran Omicron dalgasını aşmamıza yardımcı olacak harika bir haber' dedi.

Covid-19 aşılama programları ilk kez başlatıldığında, İsrail´in yaptırımları hızlı bir şekilde uygulandı ve nispeten yüksek bir katılım oldu.

Ancak buna rağmen, 9,3 milyonluk nüfusunun sadece yaklaşık %63´ü iki doz almıştır. Bu kısmen İsrail´in nispeten genç bir ülke olmasıyla ilgili - nüfusunun yaklaşık üçte biri 14 yaşın altında.

Bununla mücadeleye yardımcı olmak için İsrail Kasım ayında beş yaşından büyük çocukların da aşı olabileceğini duyurdu.

Pazartesi günü Bay Bennett, başka bir enfeksiyon dalgasının gücünü 'geciktirmek ve yavaşlatmak ve azaltmak' için uygun olan her çocuğun önümüzdeki iki hafta içinde aşı olmasını istediğini söyledi.

Ülke, virüsün yayılmasını engellemek için ABD, Almanya, İtalya ve Kanada gibi ülkelere seyahat yasağını zaten genişletti.

 

Johns Hopkins Üniversitesi´nden alınan verilere göre, İsrail pandeminin başlangıcından bu yana yaklaşık 8.200 ölümle 1.36 milyondan fazla Covid enfeksiyonunu doğruladı.

Kaynak: https://www.bbc.com/news/world-middle-east-59749967 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —