Tarih: 23.05.2022 12:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsveç´in bize yaptırım uygulamasını kenara koyamayız

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Gölcük Tersanesi´ndeki tören konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç´in Türkiye´ye yönelik yaptırım uygulamasını kenara koyamayacaklarını söyledi. NATO´ya mesaj veren Cumhurbaşkanı ´´Milli güvenlik konusunda somut adımlar görmek istiyoruz´´ dedi. Erdoğan milli denizaltının 5-6 yıl içinde donanmaya teslim edileceğini de açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı´nda Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni´ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törendeki konuşmasında Finlandiya ve İsveç´e veto mesajı verdi.

Erdoğan şunları söyledi: 'Bize parasıyla verilmeyen silahlar DAEŞ´le mücadele bahanesiyle eli kanlı terör örgütlerine TIR´larla aktarıldı. Bugün Türkiye´nin NATO´ya katkısından övgüyle söz edenler düne kadar ülkemizi acımasızca eleştiriyordu.

NATO´da oynadığımız rol apaçık ortadayken, hala müttefiklerimizle yaptırım konuşuyoruz. İsveç´in bize yaptırım uygulamasını kenara koyamayız. NATO için bedel ödeyen bir ülke olarak milli güvenliğimize dair hususlarda ucu açık, diplomatik ifadelerden ziyade somut adımlar görmek istiyoruz.'

'MİLLİ DENİZALTI 5-6 YILA TESLİM EDİLECEK'

Konuşmasında milli denizaltı ile ilgili bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:


´´Bu seneden itibaren her yıl bir denizaltımızı hizmete alarak, 2027´ye kadar 6 adet yeni tip denizaltımızı donanmamıza kazandırmış olacağız. Çok değil, 15-20 yıl öncesine kadar hayal bile edilemeyen bu başarıları önemsiyoruz. Hızırreis´in 2023´te, Selmanreis´in de 2027´de hizmete girmesini planlıyoruz.

Milli denizaltımızı 5-6 yıl içinde donanmamıza teslim etmiş olacağız.

Bizler eskilerin tabiriyle feleğin çemberinden geçmiş bir milletiz. Bugün üzerinde yaşadığımız vatan toprakları dahil çok zorlu mücadeleler yürüttük.'

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —