Tarih: 05.03.2018 10:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bu akşam telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde Suriye konusunda fikir teatisinde bulunuldu.

DOĞU GUTA GÖRÜŞÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın son Afrika ziyaretine ilişkin bilgi paylaşımında da bulunduğu görüşmede, Doğu Guta´daki durum ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransız mevkidaşı Macron, BM Güvenlik Konseyi´nin 2401 nolu kararı doğrultusunda Doğu Guta´da bir an önce ateşkesin tam anlamıyla hayata geçirilmesi ve halka insani yardımların ulaştırılması için liderler düzeyindeki diplomatik temasların yoğunlaştırılması hususunda mutabık kaldı. 

´SOÇİ, CENEVRE´NİN CANLANMASINA KATKI SAĞLAYACAK´

Görüşmede, Suriye konusunda Türkiye, Rusya ve İran´ın nisan ayı başında İstanbul´da liderler düzeyinde gerçekleştirecekleri üçlü zirveye değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi Kongresi´nde kararlaştırıldığı üzere Anayasa Komitesi´nin kurulmasının Cenevre sürecinin canlanmasına katkı sağlayacağına dikkati çekti. 

KARŞILIKLI DİYALOG SÜRMELİ

İki liderin Suriye konusunda karşılıklı diyaloğun devam etmesine önem verdiklerini vurguladığı görüşmede, Afrin´de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı´nın Türkiye´nin ulusal güvenliğine yönelik tehdidi bertaraf etmenin yanı sıra bölge halkının huzuruna da katkı sağlayacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın cuma günü Burkina Faso´da Fransız Büyükelçiliği ile Kültür Merkezi´ni hedef alan terör saldırılarını da kınadığı kaydedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —