Tarih: 31.05.2016 22:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Müslüman ailede doğum kontrolü olmaz”

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “müslüman ailelerin doğum kontrolü yapmamaları gerektiğini” söyledi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı TURGEV´in 20. kuruluş yıl dönümünde kadınlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile yaşamının planlanmasında birinci görevin annelere düştüğünü belirterek, kadınlara aile planlaması yapmamaları çağrısında bulundu:

Erdoğan, nüfus planlamasına karşı olduğu konuşmasında, “Zürriyetimizi artıracağız. Neslimizi çoğaltacağız nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayış içinde olamaz. Rabbim ne diyorsa, sevgili Peygamberimiz ne diyorsa biz o yolda gideceğiz” dedi.

TURGEV´in 20 yıldır önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Erdoğan, her zaman olduğu gibi bu vakfı desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan´ın sözleri salonda bulunan kadınlardan büyük alkış aldı. Ancak Erdoğan´ın benzer açıklamaları daha önce kadın derneklerinin tepkisine yol açmıştı.

Geçtiğimiz “8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde” İstanbul´da, Kadıöy semtinde gösteri yapmaları yasaklanan kadınlar, yasağa rağmen protesto gösterisi düzenleyince polis müdahele etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —